SLTC opent jubileumjaar

28 maart 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Sliedrechtse Lawn Tennis Club (SLTC) heeft zaterdag 26 maart haar tennisseizoen geopend. Dit jaar waren, ondanks het frisse en regenachtige weer, veel meer leden aanwezig dan gebruikelijk tijdens de openingsdag. Dat was niet verwonderlijk, want dit jaar viert de SLTC haar honderdjarig bestaan en vanwege dit heugelijke feit was er een aantal bijzondere activiteiten georganiseerd.

Het programma tijdens deze middag loog er niet om. Vanaf 14.00 uur waren de leden, maar vanwege het jubileumjaar ook alle andere belangstellenden, welkom. Traditiegetrouw lagen de tennispassen voor het seizoen 2011-2012 klaar. Om 14.30 uur stond de hoofdactiviteit op het programma: een demonstratiewedstrijd van vier speelsters uit de Nationale top 20. Nicolette van Uitert, Chayenne Ewijk, Kelly de Beer en Gina Spek trakteerden het aanwezige publiek op een boeiende wedstrijd.

Alle aanwezigen kregen een lot aangeboden, waarmee gratis tennislessen gewonnen konden worden. Speaker van de middag, Arnold Baardman, mocht een zestal personen gelukkig maken met de aangeboden tennislessen. Kim Kilsdonk was één van de prijswinnaars. Kim zou als één van de speelsters meedoen aan de demonstratiewedstrijd, maar kon helaas niet van start gaan.

Jubileumboek

Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan is een full colour jubileumboek gemaakt. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Goosen ('Gossie') Verhoef. Goosen is één van de vrijwilligers van de vereniging die zich al jaren belangeloos voor de club inzet. Hij mocht dit eerste exemplaar in ontvangst nemen mag dan als waardering voor zijn inzet. Na deze officiële overhandiging konden de aanwezigen zich aan de beschikbare inkijkexemplaren vergapen. Het honderd pagina tellende (hoe kan het anders) jubileumboek geeft een historische weergave van de oprichting en verdere ontwikkeling van de SLTC door de jaren heen. Er wordt stilgestaan bij de zoektocht naar het bewijs en uiteindelijk de erkenning door de koningin van de oprichting in 1911. In dit kader zijn er ook verklaringen van oud(e) leden als de heren Erenstein en Van Hemert en mevrouw Volker afgegeven. Er valt te lezen hoe roemruchte families als Volker, Bos, Kalis en De Jong betrokken zijn geweest bij de oprichting van de SLTC. Verder staan er felicitaties in van de Nederlandse Tennisbond en andere Sliedrechtse sportverenigingen. Daarnaast komen burgemeester, wethouder en diverse vrijwilligers van toen en nu aan het woord. Natuurlijk ontbreken de mooi plaatjes niet.

Ook aan de kinderen was gedacht. Op één van de banen stond een groot luchtkussen, waar veelvuldig gebruik van werd gemaakt. Verder was er in het clubgebouw volop vertier voor de kinderen. De sfeer in het clubgebouw was toch al goed. Door het ietwat gure weer, hadden de meeste aanwezigen zich daar verschanst. Muzikant BrianC was daar zonder enige twijfel debet aan zijn. Met zijn loepzuivere stem en zijn akoestische gitaarspel zorgde hij voor een mooi staaltje entertainment.

Voor de komende maanden heeft de jubileumcommissienog diverse activiteiten op het programma staan. De officiële feestdag wordt op 18 juni gevierd. Informatie hierover volgt.

advertentie
advertentie