Sliedrecht wil nog niet van opgeven weten

30 maart 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Zelden eerder heeft Sliedrecht het in Gorinchem tegen SVW zo gemakkelijk gehad als afgelopen zaterdag. Door een droomstart stond het team al na een kwartier met 0-2 voor en leek een afstraffing voor de "streepjes'' aanstaande. Omdat Sliedrecht na die snelle voorsprong onbewust terugschakelde naar een lagere versnelling bleef de schade voor het door vele personele problemen geteisterde team van trainer Rob Colijn nog enigszins beperkt.

Treffers van Roy Leeuwestein, Jordy de Jong en vleugelverdediger Oktay Kara brachten Sliedrecht in een zetel. Routinier Robert Verduin (normaliter actief in het vierde van SVW) maakte in de slotfase de nederlaag voor zijn team iets dragelijker.

Sliedrecht domineerde op het kunstgras van sportpark Nieuw Molenburg en zette de Gorcumers vanaf het eerste beginsignaal onder druk. De treffers van Leeuwestein en De Jong waren dan ook een logisch gevolg van het grote overwicht van de gasten, die met Goksel Cakir en Levi Liesveld op de bank nog volop alternatieven hadden om in het tweede bedrijf extra gas bij te geven.

Trainer-coach Ron van den Berg is zich bewust van de moeilijke situatie waarin zijn team zich bevindt met betrekking op de promotiekansen, maar rekent zich in alle stilte en anonimiteit toch nog kansen uit. ,,Wij spelen, met uitzondering van SC Everstein in een thuiswedstrijd, het restant van het seizoen tegen teams die onder ons staan. Wij zijn als groep dan ook tot de conclusie gekomen, dat wij dus ook maar moeten uitgaan voor het hoogst haalbare en dat is uit de laatste zes wedstrijden 18 punten halen. En dan wil ik nog wel eens zien of dat niet voldoende is voor een leuk toetje in de vorm van nacompetitie."

Sliedrecht kan aan deze ultieme eindsprint zaterdag een nieuw succes toevoegen wanneer het in Raamsdonksveer weet te winnen van Good Luck. Geen gemakkelijke opgave want de Brabanders wisten afgelopen zaterdag nog te winnen in en tegen Hardinxveld (0-1). Aanvang 15.00 uur.

Zover hoeft Sliedrecht 2 het waarschijnlijk niet te laten komen, want de reserves wisten hun wedstrijd, toevalligerwijze ook in Gorinchem maar dan bij GJS 2, in een ruime zege om te zetten. Het werd maar liefst 1-5 voor het team van Ronald den Ouden, dat met nog zes wedstrijden te gaan een voorsprong koestert van maar liefst 10 punten. Sliedrecht 2 gaat aanstaande zaterdag op bezoek bij Schelluinen 2 (aanvang 14.30 uur).

advertentie
advertentie