Anne de Vriesschool betaalt pruik uit opbrengst voorjaarsmarkt

28 april 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De kinderen van de Anne de Vriesschool uit Sliedrecht zijn er maar druk mee geweest: van allerlei restmateriaal hebben ze leuke cadeautjes gemaakt. Dit keer niet om mee naar huis te nemen, maar om te verkopen. Tijdens de voorjaarsmarkt met als thema 'Groen moet je doen' konden ouders, opa's, oma's en alle andere bezoekers hun werkjes bewonderen om het uiteindelijk te kopen. Daarnaast was er nog van alles te doen op de voorjaarsmarkt. Zo konden de kinderen hun haar helemaal mooi laten kappen. De opbrengst van de voorjaarsmarkt ging gedeeltelijk naar Stichting Haarwensen.

Stichting Haarwensen is er voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik. Vaak gaat het om kinderen met kanker die hun haar zijn kwijtgeraakt door bijvoorbeeld bestraling of medicijnen. Pruiken of haarwerken zijn erg duur en worden vaak maar voor een klein gedeelte vergoed. Daarom is Stichting Haarwensen opgericht. Zij leveren gratis haarwerken van hoge kwaliteit aan deze kinderen.

Mede dankzij de creativiteit van de kinderen en de vrijgevigheid van de ondernemers uit de omgeving heeft de voorjaarsmarkt maar liefst €3400 opgeleverd. Door de donatie van €1500 kan de Anne de Vriesschool een pruik adopteren. Dit betekent dat alle kosten, die het dragen van een pruik met zich mee brengen, uit deze donatie worden betaald. De pruik wordt gemaakt, aangemeten en elke drie weken door een professionele kapper gewassen.

advertentie
advertentie