Open repetitie bij Soli Deo Gloria in Sliedrecht

6 mei 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De week van 15 tot en met 21 mei is in Nederland uitgeroepen tot de Week van de Amateurkunst. In diverse plaatsen wordt er door allerlei amateur kunstenaars in deze week acte de présence gegeven. In Sliedrecht gebeurt dit door de Christelijke Oratorium Verening (C.O.V.) Soli Deo Gloria. Op woensdag 18 mei om 20.00 uur houdt het koor een open repetitie in het kerkgebouw van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Onze Roeping Getrouw aan de Kerkbuurt 157. Belangstellenden kunnen dan ervaren hoe een oratorium wordt ingestudeerd.

Soli Deo Gloria is een gemengd koor opgericht in 1919. Het koor zingt voornamelijk de grote oratoriumwerken. Sinds 1988 wordt iedere twee jaar de Matthaus Passion van J.S. Bach uitgevoerd. Dit jaar op 29 oktober wordt het oratorium Elias van Felix Mendelssohn-Bartholdy ten gehore gebracht.

Het koor staat onder de professionele leiding van Pim Overduin en wordt op de meeste repetities begeleid door André de Jager. Om de kwaliteit van de zangstemmen op peil te houden en te verbeteren wordt gewerkt met beroeps zangcoaches. Ook dit zal gebeuren tijdens de open repetitie.

Belangstellenden zijn vrij in en uit te lopen tijdens de open repetitie. Het koor hoopt op deze manier mensen enthousiast te maken voor deze vorm van koorzang. ,,Zoals zo veel koren kan Soli Deo Gloria nog heel veel mannen gebruiken. Vrouwen zijn natuurlijk ook erg welkom. Ook is er de mogelijkheid om projectlid te worden. Wat dit inhoud wordt op de open repetitieavond uitgelegd", aldus voorzitter Piet Bezemer.

Meer informatie over het koor is te vinden op www.cov-solideogloria.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie