Driebanden Biljartclub bestaat 25 jaar

23 mei 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Driebanden biljartclub beleeft dit jaar een mijlpaal. 25 Jaar geleden werd de club opgericht door de heer J.C. Lanser en sindsdien is het een echte vriendenclub geworden. Ook Lanser zelf speelt nog steeds met veel genoegen zijn partijtje mee ondanks zijn respectabele leeftijd van 85 jaar.

De driebandenclub bestaat uit ongeveer twintig leden. Elke maandagavond wordt in De Reling competitie gespeeld onder het genot van een kopje koffie en een drankje. Er worden per persoon twee wedstrijden per avond gespeeld, tien partijen per avond dus. Als er dan nog tijd over blijft wordt er nog snel het spelletje tien van rood gebiljart, dat heel veel hilariteit oplevert, of een klaverjasje gelegd. Met zijn 61 jaar is de heer J. Slagboom de jongste telg en tevens spelleider van de club. Na afronding van elke competitie (winter en zomer) worden de beste spelers worden beloond met een waardebon.

Daarnaast gaat de hele club in de eerste week van het nieuwe jaar uit eten bij de Chinees. Om dit alles te kunnen betalen is er een bijdrage samengesteld die bestaat uit een vorm van contributie, verjaardagsbijdragen en aanvullende accijns op de drankjes.

De vaste barman zorgt voor koffie, thee en een drankje en ruimt na afloop de afwasmachine in en zorgt voor andere opruimwerkzaamheden. Niet alleen voor de biljartclub maar ook voor andere maandagavondgebruikers van De Reling. Ook het financiële gedeelte wordt door hem keurig berekend en afgedragen aan de daarvoor bestemde persoon. ,,Hierbij willen wij onze dank uitspreken aan de Stichting Welzijnswerk die ons in staat stelt ons geliefde spel te spelen", aldus W. van 't Veer.

Op de foto: De vier winnaars van de wintercompetitie 2010 - 2011, vlnr J. Kraayeveld, P. de Paus, J. Dorré en T. Lentjes.

advertentie
advertentie