Jeugdschaker Adrian Mensing wint Jan Zwart-toernooi

29 mei 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Op het Jan Zwart Grand Prix-toernooi van de R.S.B. in Hellevoetsluis waren enkele jeugdspelers van Sliedrecht weer uiterst succesvol. Allereerst wist Adrian Mensing een mooie prestatie neer te zetten door het toernooi in de D-categorie te winnen. Op het vorige Grand Prix toernooi zat hij er al dicht tegen aan, maar nu was het zover en kon hij de eerste prijs mee naar huis nemen. Het 12-jarige Sliedrechtse talent speelde een sterk toernooi, waarin hij slechts twaalf remises hoefde toe te staan. Ongeslagen winnaar dus.

De tweede plaats was ook voor een Sliedrechts talent, namelijk Andrew Mensing, de jongere broer van de toernooiwinnaar. Het 10-jarige talent speelde een solide toernooi, waarbij één onverwachte verliespartij hem op de tweede plaats hield. Ook de jongste van de gebroeders Mensing laat het hele seizoen al zien uitstekende vooruitgang te maken en zo nemen de gebroeders Mensing de topposities van dit toernooi in. Daarnaast sprokkelen ze ook weer veel punten voor het Grand Prix klassement bij elkaar.

In dezelfde categorie leverde Koos van den Berg een uitstekende prestatie door 4 punten uit negen partijen te halen. In dit sterke deelnemersveld een heel mooi resultaat van Koos die laat zien nog steeds te groeien.

In de E-categorie werd Jorik Klein tweede. Hij speelde gelijk tegen de latere winnaar, maar moest uiteindelijk in de laatste ronde zijn koning omleggen. Door deze tweede plaats verstevigt hij wel zijn positie als eerste in het Grand Prix Klassement voor de E-categorie, de categorie die hij vorig jaar ook al wist te winnen.

Zo konden er drie bekers mee terug naar Sliedrecht.

In de voorjaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht heeft de inmiddels oudste jeugdspeler van Nederland, Roland Kop, toegeslagen in de eerste jeugdgroep. In een praatjespartij tegen Christiaan Verheij had Roland 'Klets'Kop uiteindelijk het laatste woord. Door deze zege steeg Roland naar een keurige zesde plaats. Nog niet eerder stond hij zo hoog.

Bovenaan was het stuivertje wisselen door de gebroeders Mensing. Dit keer ging de oudste - Adrian - de jongste - Andrew - voorbij na een moeizame zege tegen Tjerry Hut. Het verschil aan de top is echter minimaal: niet eens één procent. Met nog drie ronden te gaan wordt het dus uitermate spannend wie er jeugdkampioen van Sliedrecht gaat worden.

In de tweede groep waren de meeste deelnemers aan het wandelen, maar Kees Redelijkheid wist door een goede winstpartij tegen Kjell Mijnster op te klimmen naar de achtste plaats.

Uitslagen jeugdgroep 1:

Robin Urbanus - Andrew Mensing 0-1

Christiaan Verheij - Roland Kop 0-1

Joran van Eijl - Tjerry Hut afg.

Adrian Mensing  - Tjerry Hut 1-0

Uitslag jeugdgroep 2:

Kjell Mijnster - Kees Redelijkheid 0-1

advertentie
advertentie