Merwede G1 kampioen zonder verliespunt

29 mei 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het G1 team ging zaterdag naar Leiderdorp met de wetenschap dat zij al kampioen waren. Zonder Femmie van der Valle en de geblesseerde Alex Middelkoop moesten zij tegen Velocitas en Tempo proberen hun ongeslagen status vast te houden.

Danitsa van Son, Nanda van der Waal en Daniel Stoker waren uit G2 de vervangers die dit uitstekend deden. Vooral Daniel Stoker ontpopte zich heel goed deze middag. Tegen Velocitas kwam de ploeg al snel op achterstand, maar Daniel Stoker wist in de eerste helft de stand weer gelijk te trekken. In de tweede helft lagen de kansen vooral bij de dames en wist Esther Oudmaijer Merwede naar de voorsprong te schieten. Toen Nanda van der Waal de stand op 3-1 had gebracht kwam de negende overwinning in deze competitie niet meer in gevaar.

Tegen Tempo was de verwachting dat het moeilijker zou worden en ook in deze wedstrijd kwam Merwede al snel op achterstand. Ook in deze wedstrijd wist Daniel Stoker de stand weer gelijk te trekken. Koen van Manen wist hierna nog voor de wissel met een mooi afstandschot de stand in Merwede voordeel te brengen. In de tweede helft scoorde Joram Willemsen 3-1 en maakte Diets Oostrom met maar liefst 3 treffers er zelfs 6-1 van. Met deze eindstand werd Merwede G1 ongeslagen Kampioen en pakte hiermee na het zaal kampioenschap de dubbel in dit seizoen.

Op de foto v.l.n.r. Arend v.d. Waal, trainster Nel Broekzitter, Nanda van der Waal, Alex Middelkoop, Danitsa van Son, trainer Peter Boer, trainer Daan Struijk en Daniel Stoker. Zittend: Diets oostrom, Esther Oudmaijer, Koen van Manen, Joram Willemsen en Daisy Rook.