Sliedrecht naar finales nacompetitie

29 mei 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sliedrecht heeft zich middels een 2-0 zege op Terneuzense Boys geplaatst voor de finales van de nacompetitie, waar het in een dubbel duel met Drechtstreek mag gaan uitmaken wie er gaat promoveren naar de eerste klasse.

Het duurde heel lang voordat de ban gebroken was op een goed bezet sportpark De Lockhorst : pas na ruim een uur kreeg Göksel Cakir zijn derde 100% kans op scoren en waar de sympathieke spits twee maal eerder faalde, ging hij bij de derde poging niet opnieuw in de fout. Gedecideerd schoot Goksel Cakir de bal in de verre hoek langs uitblinker doelman Nick Heijman en gaf Sliedrecht daarmee het beslissende zetje richting een hele belangrijke overwinning. Het was uiteindelijk Hakan Tokul (ingebracht voor Jordy de Jong) die alle twijfels wegnam en het goed spelende maar te weinig scorende Sliedrecht in veilige haven bracht : 2-0.

Sliedrecht domineerde vrijwel de gehele wedstrijd maar had moeite het gaatje te vinden in de hechte defensie van Terneuzense Boys, dat na Dauwendaele en Bruse Boys de derde Zeeuwse club is, die degradeert uit de eerste klasse C.

Sliedrecht gaat zich opmaken voor twee belangrijke duels tegen Drechtstreek dat gedecideerd afrekende met Dinteloord : 4-1. Inzet : de felbegeerde promotie naar de eerste klasse : een onder voorbehoud fantastisch resultaat, dat de festiviteiten in het kader van het jubileumjaar 2012 (100 jarig bestaan) extra luister zou bijzetten. Komende donderdag (Hemelvaartsdag) speelt Sliedrecht de eerste wedstrijd thuis op De Lockhorst, twee dagen later volgt op zaterdag 4 juni de return in Papendrecht, aanvang steeds 14.30 uur.

advertentie
advertentie