Scholieren Roald Dahlschool behalen schaakdiploma's

29 mei 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Elf scholieren van OBS Roald Dahlschool hebben afgelopen week examen gedaan voor de Eerste Stap van het Stappenplan van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond. Examinator Wim Hokken van Schaakvereniging Sliedrecht maakte het de examenkandidaten moeilijk, maar alle elf kandidaten wisten met goed gevolg de 24 opgaven binnen een uur op te lossen.

Vier kandidaten slaagden cum laude en hadden dus alle opgaven goed. Dat waren Jesse Steegwijk, Roy vd Berg, Ian Verheij en Jeffrey Jeroense. Damian de Raad, Marc Bouman en Judith vd Wouden behaalden een prachtige 9 als eindresultaat, terwijl Augustin vd Vliet-Urra daar met een 8,5 niet veel voor onder deed. Met een keurige 8 wisten Jermaine Kandel, Wesley Deventer en Lianne van Heteren hun eerste schaakdiploma te behalen.

Met elf geslaagden kan het gezamenlijke project van Roald Dahlschool en Schaakvereniging Sliedrecht als zeer succesvol worden benoemd. Vooral de leerkrachten Stefan vd Weijden en Rino Huijzer hebben aangetoond dat schaken als activiteit zeer nuttig is voor de ontwikkelingen van de scholieren. Ze zijn dan ook van plan het project volgend seizoen voort te zetten.

Schaakvereniging Sliedrecht ondersteunt schoolprojecten en staat open voor meer projecten binnen Sliedrecht. De jeugdcommissie kan hierbij scholen ondersteunen. Indien scholen belangstelling hebben dan kunnen ze contact opnemen met jeugdleider Jerry van Rekom, jeugdleider@schakendsliedrecht.nl.

Op de foto staan alle geslaagden van OBS Roald Dahlschool met examinator Wim Hokken.

advertentie
advertentie