Kees van de Graaf over baggeren en boeken

30 mei 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Baggerbedrijf De Boer-Dutch Dredging is van oorsprong een Nederlands familiebedrijf. Intussen is het gegroeid tot een internationaal bedrijf waar 150 medewerkers werken. En het gaat goed. Baggerbedrijf De Boer-Dutch Dredging bestaat nu ruim 50 jaar, tijd voor een kort gesprek met directeur Kees van de Graaf junior over het werk. En over boeken.

Wat zijn volgens jou de belangrijkste aspecten in het ondernemerschap?

Het zien van kansen en het nemen van beslissingen zonder te lang dralen. In ons bedrijf zijn de communicatielijnen kort, waardoor we snel anticiperen op onze omgeving.

Wat vind het leukste aan je werk?

De vrijheid, de onzekerheid en het internationale karakter van de werkzaamheden. Ik reis frequent naar de locaties waar wij onze werkzaamheden uitvoeren. Het is goed om de progressie te zien en hoe ze reilen en zeilen.

Waaraan besteed je graag je (kostbare) tijd?

Uiteraard mijn gezin. En zaalvoetbal, koken, goochelen en lezen.

Met wie zou je wel eens een goed gesprek willen hebben?

Harold Kushner, een rabbijn uit Boston, USA. Ik vind hem een bijzonder wijs man. Zijn boek Als het kwaad goede mensen treft, heeft veel los gemaakt.

Welk boek ligt op je nachtkastje of neem je mee op reis?

Onder andere Het Dordt Boek. Eigenlijk alles over Dordrecht momenteel. Ik vind het leuk om meer te leren over die prachtige stad.

Meest favoriete boek tot op heden en waarom?

Ik kan niet één boek noemen, maar alle boeken van Harold Kushner zijn de moeite waard.

Wat is jouw top 5 leesmateriaal en waarom?

Een top 5 is bijkans ondoenlijk voor mij! Dan moet ik maar compromissen sluiten, uiteraard is het een momentopname:

1. De uitnodiging van Paul Young, prachtige roman over zware thematieken als het hoe en waarom van het lijden en God, erg inspirerend.

2. Gedoe komt er toch van Jansen en Swieringa. Het enige managementboek waar ik echt iets van heb geleerd. Niet lullen maar poetsen, gewoon inspireren en veranderen.

3. Het zijn net mensen van Joris Luyendijk. Een geweldig essay over hoe journalistiek werkt en hoe gecompliceerd beeldvorming is

4. De Prooi van Jeroen Smit. Een ontluisterend inkijkje in de bankensector. Het komt er ongeveer op neer dat de speeltuin om de hoek beter wordt bestuurd dan de ABN-AMRO.

5. The royal road to card magic van Jean Hugard. De bijbel voor kaarttrucs, maar bovenal de psychologie erachter, machtig interessant.

advertentie
advertentie