Politie houdt open dag over verkeer

27 mei 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De politie Zuid-Holland-Zuid houdt zaterdag 18 juni een open dag bij het bureau van de Unit Verkeer in Hardinxveld-Giessendam. Het thema van de dag is verkeer. De politie sluit aan bij een ander verkeersevenement speciaal voor jonge autorijders, The DriveXperience. De jonge autorijders hebben op 18 juni een praktijkdag waarin ze ervaren hoe goed ze zijn als autorijder en welke verbeterpunten wellicht nog zijn te behalen. De open dag vindt plaats rond het politiebureau aan de Houtschelf 1 en duurt van 9.30 uur tot 15.30 uur.

Politiemensen van de Unit Verkeer geven 18 juni een ruime inkijk in hun werk. Een uitgebreide uitleg is er over het rijden onder invloed en de gevaren hiervan. De speciale 'alcoholbus' staat op het terrein en natuurlijk zijn de blaasapparaten, waar de politie gebruik van maakt, te zien. Hierbij zit ook de nieuwe zogenaamde 'sniffer' waar de politie momenteel mee experimenteert. Dit apparaat 'ruikt' heel snel of iemand alcohol op heeft of niet.

Uitgebreide aandacht is er ook voor controles op het gebied van snelheid. Medewerkers van het Verkeershandhavingsteam laten het apparatuur zien op dit gebied. Het gaat dan bijvoorbeeld om mobiel radarapparatuur maar ook de lasergun. Verder zijn de nieuwe radarauto's te zien en de 'Wegmisbruikers' voertuigen die de politie gebruikt om zware verkeersovertredingen op te sporen.

De politiemensen van de Regionale Verkeersondersteuning vertellen hoe ze ongevallen onderzoeken. Dat doen ze onder andere door specialistisch sporenonderzoek dat op het terrein te zien is. Ook staan er natuurlijk verschillende politievoertuigen waaronder de motoren.

Niet alleen de politie werkt mee aan de open dag. Zo laten bergingsbedrijven, waaronder Firma de Heer uit Dordrecht, een spectaculaire berging van een vrachtwagen zien met hulp van luchtkussens. Verder kunnen mensen ervaren hoe het is om in een gekantelde auto te zitten. Uitleg verder is er over de zogenaamde dode hoek door medewerkers van Verkeersschool Nederveen uit Hardinxveld-Giessendam. Verder een inkijk bij het werk van de Verkeersinformatiedienst. Hoe houden zij het wegennet in de gaten en hoe komt de berichtgeving hierover tot stand. Ook doen het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid, Rijkswaterstaat en Veilig Verkeer Nederland mee aan de Open Dag.

Naast de open dag is veel meer te doen op zaterdag 18 juni in Hardinxveld-Giessendam. Die dag vindt ook de jaarlijkse braderie plaats in en rond het winkelcentrum Giessenhof. De ondernemersvereniging Hardinxveld-Giessendam organiseert deze braderie die voor de 33ste keer wordt gehouden.

In de buurt van het bureau aan de Houtschelf 1 in Hardinxveld-Giessendam is maar beperkt gelegenheid voor het parkeren van auto's. Daarom is het verstandig dat bezoekers komen met de fiets of brommer. Auto's kunnen het terrein bereiken door het industriegebied op te rijden via de Nieuweweg/Hakgriend. De Houtschelf langs het bureau en het fietspad naar de Sluisweg dat voor het parkeerterrein bij het bureau zijn afgesloten voor verkeer. Wel is de parkeerplaats van Manhattan Style gewoon bereikbaar omdat de winkel op 18 juni open is.

advertentie
advertentie