Voorbereidingen negende Bidon-Classic fietstocht in volle gang

31 mei 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Zaterdag 11 juni wordt de Bidon-Classic fietstocht vanuit Hardinxveld-Giessendam weer verreden. De organisatie heeft ook voor deze negende editie drie nieuwe routes uit weten te zetten van 25, 45 en 100 kilometer.

Bij deze fietstocht is geen wedstrijdelement ingebouwd. ,,Het gaat niet om de snelheid maar om het plezier en de mooie plekjes die de deelnemers onderweg zien", aldus organisator Kees Klop. ,,De tochten zijn geschikt voor zowel kinderen als senioren, dus voor het hele gezin. Maar er is ook gedacht aan de getrainde fietsers en wielrenners. Zij kunnen de tour van 100 kilometer afleggen. Ook mensen met een elektrische fiets zijn meer dan welkom."

Alle routes zijn geheel uitgepijld, maar voor de zekerheid krijgt iedereen ook een routebeschrijving mee. Over de te volgen routes wil Klop niets vertellen. ,,Net als de voorgaande jaren houd ik dat voor me." Wel wil hij kwijt dat de deelnemers bij de start een verrassing krijgen, onderweg koffie met iets lekkers én na afloop een mooie herinnering. Tevens worden er onder de deelnemers prijzen verloot.

Fietsliefhebbers kunnen zich op zaterdag 11 juni tussen 9.00 en 12.00 uur inschrijven bij het OKK-gebouw (achter het gemeentehuis) Rijnstraat 1a in Hardinxveld-Giessendam. Klop: ,,Er zullen weer bordjes staan om de weg naar het inschrijfpunt te wijzen. In het OKK-gebouw is ook kleed- en wasgelegenheid. We hopen op een mooie dag met veel tevreden fietsers. Daar doen we het voor."

De deelnemers hoeven zich niet te haasten want tot 18.00 uur kunnen zij hun stempelkaart inleveren. Deelname kost 5 euro per persoon. Voor meer informatie: Kees Klop: 0184-616084 of 06-51779199 en Leo van Wijngaarden: 0184-411163.

advertentie
advertentie