Nieuwe mijlpaal in clubhistorie (uitgebreid verslag)

8 juni 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sliedrecht heeft er het afgelopen weekeinde geen twijfel over laten bestaan: door zowel op Hemelvaartsdag als de daaropvolgende zaterdag tweemaal met 3-1 te winnen van Drechtstreek in de finale van de nacompetitie promoveert de Lockhorst-club naar de eerste klasse en heeft daarmee een mijlpaal in de bijna honderdjarige clubhistorie weten te realiseren.

Door Wim van Mourik

Drie jaar geleden sprak voorzitter Peter van Dommele namens het pas aangetreden bestuur de wens uit om in het jubileumjaar 2012 met het eerste elftal de status van eerste klasser te hebben bereikt. Vorig seizoen liep die doelstelling stuk in de finale van de nacompetitie tegen GPC Vlissingen, maar onder leiding van coach Ron van den Berg werd begin augustus 2010 een nieuwe start gemaakt. Die leidde, na het nemen van enige lastige hindernissen, uiteindelijk tot het succes op sportpark Oostpolder in Papendrecht, waar de champagne na afloop rijkelijk vloeide en waar een stralende voorzitter zijn geluk niet op kon: ,,Het geeft een heerlijk gevoel om te zien waar de tomeloze inzet van heel veel mensen binnen deze club toe hebben geleid. Het bestuur is een aantal jaren geleden een nieuwe weg ingeslagen met bijvoorbeeld de oprichting van de Business Club, een prima jeugdplan en nog veel dingen meer. Alles in de geest om de betrokkenheid bij de club te optimaliseren. Dit succes draagt ertoe bij te kunnen stellen dat wij op de goede weg zijn en ik ben ongelofelijk trots op al diegenen, die dit hebben mogelijk gemaakt."

Ook trainer-coach Ron van den Berg, die aan het begin van de avond op sportpark De Lockhorst lijdzaam de traditie moest ondergaan van het dumpen in de bedenkelijk riekende sloot aan de Sportlaan, was verguld met het succes van zijn team, dat met name in de slotfase van het seizoen de beste periode kende. ,,Wij konden toen op volle oorlogssterkte aantreden, hadden geen hinder van blessures of schorsingen. Na de 0-1 thuisnederlaag tegen SV Meerkerk in maart had ik eerlijk gezegd ook even mijn twijfels had over de goede afloop. Maar daarna is een prima serie neergezet van uiteindelijk elf wedstrijden zonder nederlaag met deze promotie als resultaat. Het promoveren naar de eerste klasse vraagt ook weer de nodige energie van de technische commissie om deze selectie zoveel mogelijk in stand te houden en ook met enige broodnodige versterkingen voor de selectie aan de klus voor het volgend seizoen te laten beginnen."

Sliedrecht had in het overgrote deel van beide wedstrijden het betere van het spel. Drechtstreek bood kranig verweer, maar moest op cruciale momenten (tweemaal kwam Sliedrecht vlak voor rust op voorsprong) toezien hoe Sliedrecht het verschil wist te maken. Verdedigend stond het team als een huis met Patrick Bentem als betrouwbare sluitpost en Dani Monteiro en Yalmar Kusten als steeds beter ingespeeld centraal duo. De vleugelverdedigers Joey Rijsdijk en de talentvolle Danny Struijk kenden een sterke slotfase van het seizoen en zijn beiden boegbeelden van spelers uit de eigen gelederen waartoe zeker ook Oktay Kara gerekend mag worden.

Op het middenveld had het team in stuwende krachten als Antonie Malawauw en Levy Liesdek uitermate belangrijke spelers, waarnaast Dennis Wanrooij, Timo van der Want en Timon Rosenbrand heel veel vuil werk opknapten. In de aanvalslinie werkten de weinig fortuinlijke Goksel Cakir (opnieuw speelde een hamstring blessure hem parten in de afsluitende wedstrijd) Roy Leeuwestein, Hakan Tokul en een prima presterende Jordy de Jong keihard en werd zodoende uiteindelijk het verschil met teams als Terneuzense Boys en Drechtstreek gerealiseerd. Umut Takac (vertrekt naar Schelluinen) en Kenny Stuy van den Herik gaven dit seizoen menigmaal blijk over prima kwaliteiten te bezitten en tenslotte mag ook de inbreng van de eerder afgehaakte Kevin de Leur zeker niet worden vergeten.

Aanvoerder Patrick Bentem, als doelman van SC Feyenoord met trainer Ron van den Berg in 2009 kampioen in de eerste klasse van het zondagamateurvoetbal, genoot evenzeer van deze "promotie in de polder": ,,Natuurlijk is Sliedrecht een heel andere club dan SC Feyenoord, maar het is mooi om te zien hoeveel mensen zich inzetten voor de club en ik ben van mening dat dit succes ook een positieve uitstraling geeft voor de sport in Sliedrecht in het algemeen. Het is met ups en downs gegaan, we hebben goede wedstrijden afgewisseld met slechte wedstrijden, maar op het cruciale moment stonden we er en dat is een groot compliment waard voor iedereen, die daar zijn steentje aan heeft bijgedragen."

Eind juli gaat de nieuwe selectie, met onder andere Luciano van Harlingen als versterking, weer aan de slag voor het nieuwe seizoen in de eerste klasse, waar tegenstanders als Stedoco, VVGZ, Rijsoord, Almkerk en De Zwerver wachten.

advertentie
advertentie