Smullen tijdens 'Lekker Gorinchem'

10 juni 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De Gorinchemse Groenmarkt staat ook dit jaar weer een heel weekend lang in het teken van gezond en lekker eten. Op 17 en 18 juni staan streekproducten centraal tijdens een proeverij in het grootste openlucht restaurant van Gorinchem en op een sfeervolle markt waar streekwaren en de wereldkeuken zij aan zij staan.

In het grootste openluchtrestaurant van Gorinchem toveren koks van verschillende restaurants en cateraars streekproducten om in (h)eerlijke gerechtjes. Naast een kaasfondue op basis van streekkazen (Boom Partyservice & Catering) laten de koks van onder andere Solo, Misto en de Hoofdwacht zich vrijdag- en zaterdagavond vanaf 18.00 uur van hun beste kant zien.

Op zaterdag 18 juni kan iedereen vanaf 10 uur over een sfeervolle markt struinen. Op die markt staan vijftien kramen met oer Hollandse streekproducten naast vijftien kramen met lekkers uit verre landen. Er valt van alles te proeven en te kopen. Van kazen tot bier en van groente en fruit tot patisserie. Producten van Hollandse origine én hapjes uit Afrika, Oost-Europa, Azië en Zuid-Amerika. Dat alles onder het genot van de 'etensklanken' die de kinderzangwerkplaats van Helga Buitelaar ten gehore brengt.

Zaterdagochtend om 11.30 uur wordt de markt van Lekker Gorinchem officieel geopend. Kort daarna kunnen kinderen in de basisschool leeftijd meedoen met een speurtocht. Die speurtocht is de aftrap van het educatief programma Lekker (W)eten.

advertentie
advertentie