Beenhakker exposeert in Drechtstreek

14 juni 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de Service Residence Drechtstreek aan de Lijsterweg 31 is een expositie te zien van schilderwerken van Gerrit Beenhakker. Zijn gevarieerde werken zijn te bewonderen tot 1 september in de hal van de serviceflat, die dagelijks is geopend tot 20.30 uur.

Architect Gerrit Beenhakker schildert al jaren voor zijn plezier. ,,Vanaf mijn jeugd gaat mijn interesse uit naar de schilder- en bouwkunst. Van de bouwkunst heb ik mijn beroep gemaakt", vertelt de Sliedrechter. ,,Ik heb gestudeerd in Rotterdam aan de Academie voor Bouwkunst. Mocht daar tijdens een lesuur een docent verhinderd zijn, dan was ik op afdeling Schilderkunst te vinden."

Zo'n twintig jaar geleden ging Beenhakker zich toeleggen op olieverf en acrylverf schilderijen, met een speciale belangstelling voor het schilderen van oude schepen en ruw water. ,,Mijn grootste inspirator is de bekende Dordtse schilder J.C. Schotel, die leefde van 1787 tot 1838. Deze kunstschilder wordt algemeen beschouwd als een der allergrootste maritieme schilders. Als voorbeeld heb ik ook diverse zeilschepen van de schilderstukken van Willem van de Velden en Hermanus Koekkoek gebruikt."

Naast deze schilderijen van zeilschepen heeft Beenhakker ook een serie stillevens met bloemen gemaakt, die in Drechtstreek te bekijken zijn. Daarnaast heeft de kunstenaar een aantal doeken met moderne kunst opgehangen in de servicehal. ,,Ongeveer vijf jaar geleden ben ik me ook gaan toeleggen op moderne kunst. Ik kreeg satellietfoto's onder ogen van het universum met daarin explosies van sterren en nevels. Deze kleurenpracht heeft mij geïnspireerd dit op het doek vast te leggen, hetgeen heeft geleid tot veel positieve reacties."

Bezoeker die belangstelling hebben om tot aankoop van een schilderwerk over te gaan, kunnen hun gegevens laten noteren bij de balie. Beenhakker neemt dan zo spoedig mogelijk contact op. Schriftelijke reageren kan ook via: Rivierdijk 328, 3361 AW, Sliedrecht of g.beenhakker@planet.nl.

advertentie
advertentie