Team IHC Merwede boekt mooi succes tijdens Alpe d'HuZes

14 juni 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het acht koppige team van IHC Merwede heeft donderdag 9 juni met succes 36 keer de legendarische Alpe d'Huez beklommen. De actie stond in het teken van het KWF Alpe d'HuZes fonds. De organisatie Alpe d'HuZes streeft ernaar om onder andere concrete revalidatieprogramma's te ontwikkelen voor het verbeteren van de conditie van kankerpatiënten. Dit doen zij door het organiseren van sportieve activiteiten, zodat patiënten tijdens, maar ook na hun ziekte beter kunnen functioneren. Het team van IHC Merwede bestaande uit acht collega's, heeft dankzij de IHC Merwede groep, vrienden, familie, collega's en relaties een bedrag van bijna 75.000 euro bij elkaar gefietst.

Afgelopen donderdag om half vijf 's morgens stonden de acht IHC Merwede collega's, samen met de ruim 4.300 deelnemers, aan de start. Vanwege de enorme opkomst was het dringen. Om 4.50 uur kon het team van IHC Merwede aan de eerste beklimming beginnen. Er was afgesproken dat de teamleden individueel hun koers en eigen tempo zouden rijden. De tocht was zwaar vanwege de kou en het vroege tijdstip. In de loop van de dag liep de temperatuur iets op, maar het bleef koud. Wel bleef het de hele dag droog. De beklimmingen van het team verliepen, ondanks de kou en de pijnlijke spieren, voorspoedig. Het materiaal heeft de sporters ook niet in de steek gelaten. Zonder technische problemen kon er geklommen worden. De deelnemers werden daarbij ondersteund door de luide aanmoedigingen van de vele toeschouwers.

 ,,We hebben veel steun gehad aan de berichten vanuit Nederland. Vanuit alle hoeken van onze organisatie hebben collega's ons gebeld, gesms't en gevolgd via de website. Dat deed ons erg goed! De hele IHC organisatie heeft met ons meegeleefd en meegedaan'', aldus een van de teamleden. Het sportieve succes heeft geleid tot een mooie sponsoropbrengst voor Alpe d'HuZes. De landelijke actie heeft in totaal een bedrag van ruim 20 miljoen euro opgeleverd.

Voorafgaand aan de beklimmingen op 9 juni vond op woensdag 25 mei op het terrein van IHC Merwede in Kinderdijk de Alpe d'HuZes Spinning Marathon plaats. Met een totaal van 127 deelnemers werden 55 spinning fietsen bezet door sportieve medewerkers van het bedrijf. Onder leiding van twee instructeurs is er drie uur lang gefietst. De opbrengst van deze actie was eveneens bedoeld voor het KWF Alpe d'Huzes fonds. De minimale inleg per fiets was 50 euro. Dankzij het team van IHC Hydrohammer heeft één topfiets uiteindelijk ruim 6.000 euro opgeleverd. Om 16.00 uur werd het startsein gegeven door Goof Hamers, president-directeur van IHC Merwede. Hij meldde daarbij dat hij het initiatief graag ondersteunt en de dagopbrengst zou verdubbelen. De binnenkomende giften werden nauwlettend in de gaten gehouden door de 'notaris voor een dag' en penningmeester. Na drie uur fietsen stond de teller op bijna 27.000 euro. Dit bedrag is verdubbeld tot 54.000 euro. Het totaalbedrag dat IHC Merwede bij elkaar heeft gefietst komt hiermee op 75.000 euro en is bijna twee keer zoveel als het resultaat van 2010.

advertentie
advertentie