Dieseko Group opent nieuwe vestiging in China

23 juni 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Dieseko Group opent officieel de Shanghai ICE Construction Machinery Trading Company in Shanghai. Vanuit deze vestiging worden de Chinese ICE dealers ondersteund met marketingactiviteiten en technisch advies. Aansluitend vindt in 2012 lokale productie plaats.

ICE is één van de merken van de Dieseko Group, wereldwijde leverancier van funderingstechniek. In China wordt ICE materieel zoals trilblokken en power packs al decennia lang verkocht. Om de markt optimaal te kunnen bedienen, opent Dieseko Group nu een ICE vestiging in Sjanghai.

Arjen van der Schoot, managing director van ICE China vertelt: ,,China doet grote investeringen in windparken, bruggenbouw en zandopspuiting en ICE volgt simpelweg de klant naar China. Onze focus ligt op het optimaliseren van de service die we verlenen aan ons dealernetwerk. Door middel van hun fijnmazige service netwerk kunnen we de eindklant optimaal bedienen. En onze lokale aanwezigheid zorgt ervoor dat we snel op vragen uit de markt kunnen inspringen en zonodig product specificaties kunnen aanpassen aan lokale omstandigheden.

De Chinese markt vergt een aparte aanpak. Niet alleen vanwege de fysieke omvang, maar ook omdat eindgebruikers andersoortige productcommunicatie en service verwachten dan Europese klanten. De uitvoering van funderingswerken is ook anders dan die in Europa en ICE zal zich hier aan moeten aanpassen. Zo is het verminderen van de impact op het milieu een uitdaging waaraan de Chinese markt het hoofd moet bieden. ICE kan daarbij helpen door bijvoorbeeld onze geluidsarme trilblokken. Daarmee wordt de impact op het milieu aanzienlijk gereduceerd."

De eerste voorbereidingen voor het openen van het ICE WFOE kantoor startten in 2010. Aangesloten dealers zijn Tangsun International, Yongan Machinery, Guangdong Liyuan, en Face Machinery. Van der Schoot: ,,We hebben in China een vliegende start gemaakt door het opzetten van technisch service team en de lancering van een Chineestalige website. In de eerste fase fungeert onze vestiging als een handelskantoor, met als doel de verkoop op het Chinese vasteland en in Hong Kong te bevorderen. In 2012 starten we de tweede fase door een productie bedrijf te openen. De productielijnen zullen identiek zijn aan die in Sliedrecht, zodat we onze klanten dezelfde hoogstaande kwaliteit kunnen garanderen. Lokale productie zal onze levertijden aanzienlijk bekorten omdat zeetransport en invoerformaliteiten geëlimineerd zullen zijn."

De Dieseko Group is gespecialiseerd in engineering, productie, verhuur en verkoop van ondermeer trilblokken (Variabel Moment, Hoog Frequent), ringvibratoren, lineaire vibratoren, drukmachines, aggregaten (200 - 5000 kW), Vibroflots en klemsystemen. Onder de holding vallen PVE en ICE, beide gespecialiseerd in hydraulische trilblokken. Er werken in totaal 150 medewerkers.

advertentie
advertentie