Veilig wonen in ServiceResidentie Drechtstreek

23 juni 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Naast comfort en zekerheid van zorg is veiligheid voor senioren een belangrijk argument om te kiezen voor het wonen in de Serviceflat (of: ServiceResidentie) Drechtstreek aan de Lijsterweg.

In toenemende mate voelen senioren zich onveilig in hun woonomgeving. Dat komt bijvoorbeeld doordat er hangjeugd voor de deur is of door de veelvuldige berichten over babbeltrucs, inbraken en gewelddadige woningovervallen waarvan vooral ouderen het slachtoffer zijn. Binnen de ServiceResidentie Drechtstreek weten de huurders zich veilig in hun appartement en in het appartementengebouw, zegt een woordvoerder. Een van de huurders, die al sinds 1998 in de ServiceResidentie woont, zegt daarover: ,,Het is heerlijk om je geen zorgen te hoeven maken over je veiligheid.''

Overdag en 's avonds is een receptioniste aanwezig en buiten de kantoortijden is de ServiceResidentie alleen toegankelijk voor mensen die in het bezit zijn van een elektronische toegangspas. Het eigen zorgteam dat 24 uur per dag in huis is, ziet toe op de veiligheid in het pand, en er is een videobewakingssysteem.

In overleg met de politie en een beveiligingsadviseur evalueert de directie van de ServiceResidentie periodiek het veiligheidsniveau van haar woongebouwen. Dit heeft onlangs voor de ServiceResidentie Drechtstreek geresulteerd in het nemen van enkele aanvullende maatregelen, hoewel de bestaande veiligheidsmaatregelen eigenlijk al voldoende waarborgen gaven.

,,De bewoners van de ServiceResidentie Drechtstreek wonen zelfstandig en veilig in hun eigen appartement en kunnen gebruik maken van de verschillende comfort- en zorgdiensten die geboden worden. Met behulp van deze ondersteunende diensten kan men in het eigen appartement blijven wonen, ook als de zorgafhankelijkheid groot is geworden", aldus de woordvoerder.

Voor aanvullende informatie en tarieven: 0184-414355 of www.residentie-drechtstreek.nl.

advertentie
advertentie