Radio Moonlight verdwijnt van de kabel in Zuid-Holland

23 juni 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De programmaraad Zuid-Holland Zuid heeft bericht gekregen van Radio Moonlight dat deze zender per 1 juli stopt met doorgifte in Zuid Holland Zuid. Hiermee komt een einde aan drie jaar beschikbaarheid van deze kleine regionale radiozender via de kabel.

Volgens woordvoerster Lidy Leemhuis stopt de organisatie van Radio Moonlight niet, maar maakt de zender een doorstart onder de naam Team FM. ,,De naam Radio Moonlight was te belast om daarmee verder te gaan. In overleg met Ziggo, dat een groot deel van het netwerk ons eigen verzorgingsgebied in Drenthe, Friesland, Groningen en Overijssel in handen heeft, maken we meteen een doorstart onder die naam Team FM", aldus Leemhuis in een telefonische toelichting.

,,Op termijn probeert de aanbieder als Team FM ook weer terug te komen op het netwerk van Zuid-Holland Zuid; net als in Brabant en Limburg. Hiervoor is echter nu geen financiële ruimte beschikbaar", vertelt Leemhuis. Vorig jaar heeft Radio Moonlight ook al betalingsproblemen met UPC gehad. Mede door een succesvolle wervingsactie onder de luisteraars, werd toen alsnog aan de verplichtingen voldaan.

Aangezien Radio Moonlight tot het basispakket behoort, wil de programmaraad zo spoedig mogelijk een vergelijkbare zender aanbrengen voor doorgifte vanaf 4 juli. Radio Moonlight is een commercieel radiostation. De zender zendt voornamelijk Nederlandstalige muziek uit. Via het internet kan de uitzending van Team FM worden gevolgd.

advertentie
advertentie