Ludieke prijsuitreiking OKD

26 juni 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het Open Kampioenschap van de Drechtstreek is afgesloten met een ludieke prijsuitreiking. Niemand minder dan Ed Trompet kwam de prijsuitreiking opluisteren. Elke prijswinnaar kreeg de loftrompet van Ed, die tevens reclame maakte voor zijn sponsoring van een weeshuis. Ed zal voor de 28e keer de Vierdaagse van Nijmegen lopen en voor de 28e keer voor een goed doel. De bekendste Sliedrechtse trompettist blies vooral toernooiwinnaar Henk Prins toe, die uit handen van Jerry van Rekom twee enorme bekers in ontvangst mocht nemen.

Ook de nummers 2 tot en met 5, respectievelijk Wim Hokken, Peter van den Bergh, Niels Mijnster en Kees Wessels, werden in het zonnetje gezet. De jongste deelnemer, de tienjarige Jorik klein, ontving een beker voor de prestatie dat hij tijdens het OKD 2011 de meeste elopunten heeft gewonnen. De talentvolle jeugdspeler wist zelfs drie seniorenscalps te veroveren.

De beker voor de verrassing van het toernooi ging naar Henri Hartog jr., die gezien zijn privéomstandigheden een uitstekend toernooi heeft gespeeld. Hij stond zelfs na drie ronden aan kop.

Ook veel andere deelnemers werden op ludieke wijze in het zonnetje gezet, waarbij wedstrijdleider Mark van Hulst werd bedankt voor de uitstekende leiding.

Tenslotte zorgde Leo Koppelaar er persoonlijk voor dat Ed Trompet niet alleen om te blazen kwam. Koppelaar overhandigde Ed een waardecheque voor zijn sponsoractie.

De prijsuitreiking was voorafgegaan door een toernooitje randomchess. Daarin bleek de jeugd duidelijk het beste. Peter van den Bergh en Robert van Rekom wisten de meeste punten te scoren, bij het spel waarbij de schaakstukken in een willekeurige beginopstelling worden geplaatst.

advertentie
advertentie