Sliedrecht zingt Boevée steunbetuiging toe

29 juni 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Blije gezichten woensdagavond op het Dr. Langeveldplein in Sliedrecht. Het actiecomité Ketting weer om Boevée was dik tevreden met de opkomst rond de muziektent waar onder begeleiding onder Jan Pak de Leuning de steunbetuiging aan de burgemeester werd ingezongen. En ook dik tevreden met de mediaopkomst van lokale en regionale kranten, omroepen en zelfs de NOS. Maar de mensen van het actiecomité waren niet de enigen die met een grote glimlach om zich heen keken. Mevrouw Boévee stond ook tussen het publiek en genoot zichtbaar. ,,Het doet ons allebei heel veel goed dit te zien. Deze steun kunnen we goed gebruiken en daar zijn we dan ook heel dankbaar voor."

Het bleef aanvankelijk rustig op het Langeveldplein. Maar vanaf 19.00 uur warmde feestband Jan Pak de Leuning het publiek op en toen ook de korpsen van Wilhelmus zich lieten horen en zien stroomde het veld toch langzaam vol. Om 20.00 uur werd een eerste opname gemaakt van het protestlied 'De ketting moet weer om Martin Boevée', geschreven door de Jannen van JPDL. Zo'n tweehonderd Sliedrechters, ondersteund door een enkele vuvuzela (voor deze gelegenheid Boevéezela genoemd), schraapten de keel. Eerst nog wat voorzichtig, maar bij take drie en vier inmiddels vol overtuiging en uit volle borst.

Nicole Boer, samen met Jan Pak de Leuning één van de initiatiefnemers, was heel tevreden. ,,Dat klonk geweldig toch!", glundert ze kort na de laatste goede opname. ,,Je weet nooit hoeveel mensen je kunt verwachten. Vanavond was er veel te doen in Sliedrecht, zoals de diplomauitreikingen op de scholen en een bazar. Daarom zijn we heel blij met deze opkomst. Wij hebben in ieder geval zo op een positieve manier laten zien dat we de mens Martin Boevée een hart onder de riem steken."

Dat was ook de reden waarom Machiel Pranger, manager van Albert Heijn, aanwezig was. ,,Ik vind dit een heel sympathiek initiatief en daarom heb ik uit overtuiging mee gezongen." Pranger was jarenlang penningmeester van het Baggerfestival en wil inmiddels best een boekje open doen over de kwestie waar de bestuurscrisis mee begon. ,,Ik heb me stilgehouden om het onderzoek niet te hinderen, maar inmiddels heb ik alle papieren overhandigd aan de KPMG en zit mijn taak er op. Ik weet dat er maar 42 euro verschil is de kas. Daar heb ik mijn handtekening onder gezet en dat doe ik niet zomaar. Ik heb immers een zaak te runnen."

Pranger herinnert zich de bewuste avond van het Baggerfestival in 2006 nog goed. ,,Ik stond naast Martin en weet dat hij niet dronken was. Maar hij had wel de "guts" toen in te grijpen, want er moest iets gebeuren. Had hij niets gedaan, dan was het ook niet goed geweest." Pranger ziet dus geen reden waarom Boevée nog langer thuis zou moeten zitten en sloot zich daarom aan bij de steunbetuigers op het Langeveldplein.

Morgen heeft Het Kompas een uitgebreid gesprek met Machiel Pranger over deze kwestie. U leest dit zo snel mogelijk op hetkompassliedrecht.nl.

Zie ook de twee bijgevoegde filmpjes.

advertentie
advertentie