Schaakjeugd behaalt opnieuw diploma's

3 juli 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Examinator Wim Hokken heeft op 16 juni jongstleden weer examens afgenomen van de Sliedrechtse schaakjeugd. De examinator hield de zes kandidaten twee weken in spanning. Op 30 juni konden de gespannen kandidaten echter gerust adem halen. Wim Hokken kon mededelen dat iedereen geslaagd was.

Zo slaagden Jamila Naseri en Teun Hitzerd met een flinke voldoende voor de Tweede Stap. Marco Kwakernaat en Joost Driessen wisten met een 8 te slagen voor hetzelfde examen. Topper bij Stap 2 was de pas 7-jarige Timo Stuij, die met een keurige 8,5 wist te slagen.

Opvallend van alle deze geslaagden is dat ze allemaal aan het begin van dit seizoen zijn gestart met schalen en nu al voor Stap 2 zijn geslaagd. Een mooi resultaat, ook voor de trainsters Naomi en Tabitha Snikkers.

Koos vd Berg deed examen voor Stap 3 en deed dat uitstekend. De examinator kon hem een diploma met het cijfer 8 erop overhandigen.

Zo eindigde het schaakseizoen met zes diploma's. In totaal werden er in het seizoen 2010/2011 bijna dertig diploma's behaald door de Sliedrechtse jeugd, hetgeen een record betekent in de historie van Schaakvereniging Sliedrecht.

advertentie
advertentie