Slot Loevestein decor voor sfeervol concert

4 juli 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het middeleeuwse Slot Loevestein in Poederoijen vormt zaterdag 9 juli het feeërieke decor voor een openluchtconcert van het New Classic Quartet. Dit muzikale kwartet, bestaande uit de heren Marcel Smid, Job Bovelander, Michael van Hoorne en Bart Mijnster (de twee laatstgenoemden uit Sliedrecht), trakteert het publiek op een voorstelling vol lichtklassieke muziek. Het concert wordt knallend afgesloten met een vuurwerkshow.

Het New Classic Quartet treedt sinds 2007 op in binnen- en buitenland en brengt moderne muziek in een klassiek jasje in de stijl van de internationale groep Il Divo. De vier heren hebben hun sporen reeds ruimschoots verdiend in de Nederlandse musical- en operawereld. Tijdens dit concert zingen de muzikale vrienden ondermeer 'Mama', 'You raise me up' en 'Because we believe', maar ook klassiekers als 'Volare' en 'Amigo's para Siempre' passeren de revue.

Slot Loevestein ligt op een unieke plek, waar Maas en Waal samenkomen en Gelderland, Brabant en Zuid-Holland elkaar raken. Het slot werd rond 1360 gebouwd en staat bekend als de staatsgevangenis waaruit Hugo de Groot ontsnapte in een boekenkist en als onderdeel van de Hollandse Waterlinie. Een unieke plek waar natuur en cultuur elkaar versterken. Het kasteel is tot 17:00 uur te bezoeken en op het binnenplein kunnen gasten dineren in middeleeuwse sferen.

Het concert vind plaats op zaterdag 9 juli om 20:15 uur op de voorburcht van Slot Loevestein. Kaarten à €24,00 zijn vooraf te reserveren via www.SeeTickets.nl of 0900-1353 (€ 0,45 cpm) en vanaf 2 uur voor aanvang van het concert aan de kassa. Bezoek aan het kasteel is niet bij de kaartprijs inbegrepen. Voor bezoekers uit de regio is het mogelijk om per bus naar het concert te gaan. Vanaf 18:00 uur rijdt een speciale touringcar langs verschillende opstapplaatsen in de omgeving (Meerkerk, Ottoland, Molenaarsgraaf, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam). Meer informatie is te vinden op www.NewClassicQuartet.com of via het kantoor Van Hoorne Theaterproducties: 0184-417797.

advertentie
advertentie