Uitgebreide buurtschouw De Grienden

4 juli 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Losliggende stoeptegels, onoverzichtelijke kruispunten, slordig geparkeerde auto's. Wie in een dichtbevolkte wijk woont, kan ongetwijfeld over deze ergernissen meepraten. De bewoners van 'De Grienden' hadden vorige week woensdag de kans om hun wijkproblemen onder de aandacht te brengen van gemeente en politie bij een 'buurtschouw'.

Door Ariënne Megchelsen

Bij het startpunt van de buurtschouw, de bushalte 'Stormrand', was het meteen raak. Verschillende buurtbewoners gaven aan zich ontzettend te ergeren aan de bussen die hier soms minutenlang met draaiende motoren blijven staan. ,,En soms staan ze zelfs op de rijbaan. Je kunt er met je auto dan bijna niet langs'', vertelt één van de verongelijkte bewoners. De aanwezige vertegenwoordigers van de gemeente schrijven ijverig mee. Zij lopen mee met de buurtschouw om alles met eigen ogen te kunnen zien, en alle problemen aan de verantwoordelijke ambtenaren door te kunnen geven. Ook wijkagent Klaas Blokland loopt mee. Wanneer buurtbewoners hem wijzen op auto's die over het trottoir heen worden geparkeerd, belt hij meteen aan bij de eigenaar om hem hierop te wijzen.

Het wijkplatform Sliedrecht-Oost heeft deze buurtschouw grondig aangepakt. In de weken voorafgaande aan de rondwandeling konden buurtbewoners al hun klachten melden op de totaal vernieuwde site van het platform door middel van een zogenaamde 'digitale buurtschouw'. Op de site konden foto's worden geüpload van dingen die in de ogen van de bewoners beter zouden moeten. Op deze manier wilde het platform beter inzicht krijgen in 'de leefbaarheid van de buurt'. Aan de hand van deze foto's en klachten werd vervolgens de wandeling door de wijk georganiseerd. Het wijkplatform liet bij de buurtschouw weten 'erg blij te zijn met de grandioze input die er via de site was gekomen'.

De vertegenwoordigers van de gemeente en van de woningbouwvereniging beloofden aan de slag te gaan met de klachten en een terugkoppeling te geven aan de bewoners.

advertentie
advertentie