Computercursussen van SWS gaan weer start

25 juli 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Opnieuw zullen dit najaar twee computercursussen via de Stichting Welzijnswerk Sliedrecht (SWS) worden aangeboden: zowel de cursus 'kennismaken met de computer' als 'Internet, e-mail en veilig pc-gebruik'. Iedereen vanaf 55 jaar kan zich inschrijven voor deze cursussen.

Hoge leeftijd hoeft geen bezwaar te zijn; dat bewees de 85-jarige Klaas Kros. Klaas behaalde dit voorjaar het certificaat 'Internet, e-mail en veilig pc-gebruik' bij de SWS nadat hij het jaar daarvoor al de basiscursus 'Kennismaken met de computer' met succes had afgesloten. ,,Tegen iedereen, ook de 65- en 70-jarigen, zeg ik: alles gaat in de toekomst via internet, dus er komt een tijd dat je de computer nodig hebt. Begin eraan en haal eruit wat eruit te halen valt'', aldus Klaas.

Klaas ontpopt zich als een echte ambassadeur van de computercursussen van SWS. Hij is ook trots en blij dat hij de cursussen volgde. ,,Onze kinderen wonen allemaal verder weg en via e-mail kunnen we alles verzenden en ontvangen wat van belang is. Bovendien kan ik via internet alles vinden wat ik wil weten.'' Zijn eerste e-mailbericht verzond hij naar het AD met de vraag wie er munten uit de oorlog had voor hem. Het leverde hem inderdaad een aantal munten op voor zijn verzameling.

Klaas is over de docenten Fred Amsing en Bas de Goey erg tevreden: ,,Ze zijn goud waard. Als de cursisten thuis problemen hebben met de bediening van hun computer gaan zij op huisbezoek om de problemen aan te pakken en op te lossen."

Dit najaar zullen er vanaf 12 september in de Reling opnieuw twee cursussen starten die acht bijeenkomsten omvatten. De kosten bedragen € 55,00 per cursus. Deze kosten moeten vooraf betaald worden. Aanmelden kan bij SWS via telefoonnummer 416729.

advertentie
advertentie