Sliedrecht Bruist voor Hongerend Afrika

29 juli 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Stichting Sliedrecht Bruist heeft het initiatief opgepakt een muziekavond in De Lockhorst te organiseren om geld in te zamelen voor giro 555. ,,Het idee is een minimum entree van 5,55 euro te vragen om zo hopelijk een mooi bedrag voor Afrika in te zamelen'', vertelt Nicole Boer, één van de initiatiefnemers. Het benefietconcert zal plaatsvinden op vrijdagavond 26 augustus vanaf 19.00 uur.

Het idee ontstond op twitter tijdens een "gesprek" over het feit dat er zo weinig aandacht in de media was voor de extreme droogte en honger in Afrika. ,,Zullen we een festival organiseren om er meer aandacht voor te vragen?", opperde één van de twitteraars. Nicole Boer, direct enthousiast, pakte de telefoon om van die woorden daden te maken. ,,Ik belde als eerste Arie van den Nieuwendijk (manager partycentrum De Lockhorst, red.) om te vragen of hij zijn ruimte gratis beschikbaar wilde stellen voor het goede doel. Hij was meteen bereid dit te doen'', vertelt Boer, waarmee ze de eerste belangrijke sponsor over de streep had getrokken. Later volgden Optisport en ATG, die hun techniek belangeloos beschikbaar stelden.

Vervolgens betrok Nicole de mensen van Stichting Sliedrecht Bruist bij de organisatie, die zonder aarzelen instapten. ,,We vinden het een prachtig initiatief. Zeker als ook het Sliedrechtse bedrijfsleven, verenigingsleven en wellicht particulieren een duit in het zakje doen, zou het best wel eens een mooi bedrag op kunnen leveren", aldus Bram de Winter van Sliedrecht Bruist. ,,We moedigen iedereen aan zelf ook acties op touw te zetten", vult Adrie Stuij, voorzitter van de Stiching, aan. ,,Dat kan van alles zijn: verkoop van zelfgebakken koekjes op school, inzameling onder collega's op het werk, maakt niet uit. Daarnaast gaan we clubs als Rotary, VSO en de Lions aanschrijven of zij misschien een donatie kunnen doen. Deze donaties en de opbrengst van particuliere acties mogen tijdens de muziekavond op het podium symbolisch overhandigd worden."

Om De Lockhorst tot de nok gevuld te krijgen is Sliedrecht Bruist al druk in de weer een mooi programma in elkaar te zetten. ,,Steeds meer bandjes en koren bieden zich aan. Zoveel kunnen we niet eens kwijt op één avond! Maar het is wel hartverwarmend natuurlijk en daarom zijn we ook al bezig om meerdere podia te creëren in het zalencentrum, om zoveel mogelijk muzikanten de ruimte te geven", vertelt Nicole Boer. Definitief zijn op dit moment de bijdragen van Jan Pak de Leuning, Maverick, De Figuren (Dick van der Leun & Friends), Next Move, Next Please en A Lot Of (onder voorbehoud). ,,De komende dagen zullen daar mogelijk nog wat namen bijkomen. Zo zijn we op zoek naar een Afrikaanse band of koor. Ideeën hiervoor zijn welkom via sliedrechtbruist@live.nl."

advertentie
advertentie