Drechtsteden bijeenkomst over arbeidsmarkt

3 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Drechtstedenfracties van PVDA en VVD houden op donderdagavond 1 september een bijeenkomst rond het thema 'de arbeidsmarkt van morgen'.

,,We willen met alle betrokkenen en belangstellenden een stevige discussie voeren over de kansen en bedreigingen van de nieuwe wet Werken Naar Vermogen en de sociale werkvoorziening", aldus Anton van Rees, namens de organiserende fracties. ,,Gemeenten, werkgevers en andere organisaties staan de komende jaren voor een enorme opgave om met minder geld meer mensen aan het werk te helpen en te houden. Kan een 'Werkbedrijf Drechtsteden' vraag en aanbod samenbrengen? Onder welke condities zijn werkgevers bereid om mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt in dienst te nemen?"

De bijeenkomst wordt gehouden in het gebouw van Drechtwerk, Kamerlingh Onnesweg 1 in Dordrecht van 19.30 tot 22.00 uur. Om 20.00 uur begint Marco Wilke, directeur Drechtwerk, met een welkomswoord. Daarna, om 20.10 uur, volgt een presentatie door Jan Lagendijk (PvdA) en Marc Bevers (VVD) over de nieuwe wet Werken Naar Vermogen, over Werkbedrijf Drechtsteden en over de rol van werkgevers en overheid. De discussie met de aanwezigen aan de hand van stellingen begint om 20.30 uur. De avond wordt afgesloten om 21.30 uur door Marco Wilke, Jan Lagendijk, Marc Bevers en Alex Buchinhoren (plv. directeur Sociale Dienst Drechtsteden). Daarna is er nog gelegenheid tot borrelen en napraten.

advertentie
advertentie