SKC Merwede blijft groeien

8 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

Club pleit voor nieuwe sporthal in Sliedrecht

SLIEDRECHT - Korfbalvereniging Merwede blijft het goed doen in Sliedrecht. De laatste twee jaar heeft de club een ongekende aanwas van jeugdleden gehad. Merwede haalde in de winterperiode het 400e lid binnen. Nu kruipt de vereniging richting de 450 leden. Daarmee is de Sliedrechtse vereniging in grootte zelfs de zevende korfbalvereniging de regio Zuidwest Nederland.

Maar niet alleen kwantitatief gaat het goed, ook kwalitatief wordt aan de weg getimmerd. Met een zorgvuldig uitgestippeld jeugdplan is Merwede runner-up op het gebied van de prestaties bij de jeugd. In de F-klasse (6 à 7 jaar) haalde Merwede in de hoogste klasse het kampioenschap binnen. De A- en B-jeugdteams wisten promotie af te dwingen naar de eerste klasse, het niveau waar Merwede constant in de top drie mee wil doen. ,,Toch moet de jeugdafdeling, opgebouwd uit een jeugdcommissie en een aantal coördinatoren, nog veel werk verzetten om ook qua prestaties de zevende in de regio te worden", vertelt Dennis van Campen van SKC Merwede. ,,Maar de basis voor Sliedrechts topkorfbal in de toekomst is gelegd. Er wordt veel aandacht aan de selectieteams besteed om hier het stijgende niveau vast te houden. De onderliggende teams zijn echter ook heel belangrijk. Hier moet de begeleiding top zijn om tot een collectief stijgend niveau en ledenaantal te komen. Die trend heeft Merwede op dit moment te pakken."

Met veel nevenactiviteiten vervult de vereniging naast een sportieve ook een belangrijke sociale functie binnen de Sliedrechtse gemeenschap. In de zomer worden de activiteiten op de accommodatie aan de Thorbeckevelden druk bezocht. Van Campen: ,,Het gebruik van de accommodatie zit wel aan de limiet. In het komende jaar spelen we met een record van 35 teams in de competities, waarvan 22 jeugd teams. Daarmee is het veld druk bezet en vol. Ook als we in de winter de sporthallen opzoeken loopt Merwede tegen de limieten van de beschikbare ruimte in Sliedrecht aan. We kunnen makkelijk nog een complete sporthal op elke avond van 17.00 tot 22.00 vullen met trainingen. Op enkele zaterdagen moeten we al uitwijken naar sporthallen buiten de gemeente."

Nieuwe sporthal

Het bestuur van Merwede heeft aangegeven met de gemeente te willen overleggen over de mogelijkheden een volwaardige sporthal in Sliedrecht te bouwen. ,,Op dit moment voegt Merwede de daad bij het woord door zich als vereniging door te ontwikkelen en te professionaliseren. Dan is de gemeente aan zet om de door diverse sportverenigingen gewenste volwaardige sporthal op de agenda te zetten. De voorgestelde aanbouw bij De Stoep of een sportzaaltje in de nieuwbouwwijk tegen Papendrecht aan is echt onvoldoende en geeft aan dat de gemeente het belang van de sportverenigingen vooralsnog niet erg serieus neemt", meent Van Campen.

Vanaf 15 augustus starten de trainingen voor het nieuwe seizoen. Belangstellenden zijn welkom eens te komen kijken bij de trainingen, die volgens onderstaand schema worden afgewerkt

- 14-18 jaar (A jeugd) op dinsdag en donderdag om 19.00

- 12-13 jaar (B-jeugd) op dinsdag en donderdag om 19.00

- 10-11 jaar (C-jeugd) op dinsdag en donderdag om 18.00

- 8-9 jaar (D-jeugd) op dinsdag om 18.00

- 6-7 jaar (E-jeugd)op dinsdag om 16.00

- 5-6 jaar (Kangoeroes) op zaterdag om 9.00-10.00. (vanaf 27 augustus)

Aanvullende informatie is te vinden op de website www.skcmerwede.nl, via email jeugdcommissie@skcmerwede.nl of bij Kees Cleton via 0184-420635.

advertentie
advertentie