Afbeelding
Archief BDUmedia

Voorlichting over ziekte van Ménière in het Albert Schweitzer

17 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

DORDRECHT - Aanvallen van draaiduizeligheid, gehoorverlies en oorsuizen? Mensen die deze verschijnselen herkennen, behoren misschien tot een groep van circa 20.000 Nederlanders die lijden aan de ziekte van Ménière, een stoornis in het binnenoor. De Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden (NVVS), afdeling Rotterdam e.o. verzorgt samen met het Albert Schweitzer ziekenhuis een voorlichtingsbijeenkomst over deze aandoening op donderdag 29 september.

Deze wordt gehouden van 19.30 tot 21.30 uur in de kapel van de ziekenhuislocatie Amstelwijck in Dordrecht, Van der Steenhovenplein 1. Entree en parkeren zijn gratis, aanmelden is gewenst. De informatieavond is bedoeld voor patiënten en NVVS-leden, maar ook alle andere geïnteresseerden in deze aandoening zijn welkom.

Tijdens de bijeenkomst gaat Henk de Graaf, ervaringsdeskundige en lid van de NVVS-commissie Ménière, in op de symptomen, diagnose, behandelmethoden en het omgaan met de ziekte. Uiteraard is gelegenheid tot het stellen van vragen, ook aan KNO-arts Frank van der Drift van het Albert Schweitzer ziekenhuis.

De zaal is open vanaf 19.00 uur. Ringleiding en schrijftolk zijn aanwezig. De toegang is gratis, maar om organisatorische redenen is vooraf aanmelden wel gewenst. Dit kan tot uiterlijk 27 september bij de NVVS, via Rotterdam@nvvs.nl, 0184-661318 of 078-8433583.

advertentie
advertentie