Nieuw aanbod Body en Mind lessen bij Danssport Centrum Martine

29 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Naast het aanbod van allerlei groepslessen voor kracht en conditie heeft Danssport Centrum Martine haar aanbod uitgebreid met een Body en Mind programma. Dit programma omhelst Yoga voor beginners, Poweryoga, BodyBalance en Pilates. Martine Hokken licht de lessen kort toe.

Voor mensen die nog nooit eerder aan yoga hebben gedaan is er yoga voor beginners. ,,Tijdens deze les zullen basistechnieken, filosofie, ademhaling, meditatie, houdingen en ontspanningsoefeningen worden behandeld. Ook zal worden ingegaan hoe je deze technieken kunt vertalen en integreren in je dagelijks leven."

Voor mensen die van een actievere en pittigere vorm van yoga houden is er Poweryoga, waarbij een serie houdingen wordt beoefend in een vloeiend maar dynamisch ritme. ,,Iedere spier in je lichaam wordt gestimuleerd en aan het werk gezet. Dit maakt Power Yoga doeltreffend, uitdagend en energiek. Power Yoga laat je inzien hoe gezond je lichaam is en waar je aan kan werken. Kracht en stabiliteit wordt opgebouwd, je lichaam blijft sterk en soepel."

Voor mensen die van een gevarieerde les op muziek houden is er Bodybalance. ,,De workout met yoga, tai chi en pilates, die flexibiliteit en kracht opbouwt en waardoor je je gefocust en kalm voelt. Gecontroleerde ademhaling, concentratie en een zorgvuldig opgebouwde serie rekoefeningen, bewegingen en houdingen op muziek creëren een holistische workout die het lichaam in een toestand van harmonie en balans brengt."

Pilates is voor mensen die moeten werken aan hun 'core'. ,,Vooral mensen met rugklachten hebben veel baat bij Pilates. Het bestaat uit grondoefeningen voor buik, billen, benen, rug en armen. Pilates richt zich ook op een stevige en stabiele rug, daarom is Pilates geschikt voor beginners en gevorderden. De sleutelwoorden bij Pilates zijn: stabiliteit, flexibiliteit en lichaamsbeheersing."

De lessen worden gegeven aan de Molendijk 177b, Sliedrecht. Voor informatie over lestijden kijk op www.danssportcentrummartine.nl of bel 06-52033542.

advertentie
advertentie