Voorleesmiddagen bij bibliotheek Papendrecht

30 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

PAPENDRECHT - In bibliotheek Papendrecht wordt vanaf 7 september iedere woensdag vanaf 14:30 uur voorgelezen aan peuters en kleuters. Kinderen vanaf twee jaar zijn - samen met hun (groot)ouders - van harte welkom om in de prentenboekenhoek te komen luisteren en kijken naar een verhaal in een groot prentenboek of op platen in het vertelkastje.

Woensdag 7 september valt midden in de Kindermediaweek, een jaarlijks terugkerende week die georganiseerd wordt door Mediasmarties. In deze week waarin het mediagebruik van het kind centraal staat, wordt in de bibliotheek aandacht besteed aan de leuke en inspirerende kant van audiovisuele media. Peuters en kleuters krijgen na het verhaal 'Grote Beer, Kleine Beer' uit een boek van papier, hetzelfde verhaal ook te zien als digitaal prentenboek, met geluid en beweging. Welke van de twee versies bevalt het best?

Voor kinderen vanaf zes jaar is dezelfde middag van 15:15 tot 16:45 uur de film 'Iep!' te zien, naar een boek van Joke van Leeuwen. Is de film net zo leuk als het boek? Voor de boekverfilming 'Iep!' zijn gratis kaarten te verkrijgen bij de balie in de bibliotheek, adres: Markt 2, Papendrecht.

advertentie
advertentie