Bouman Ruitersport opent de deuren

31 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - In een landelijke omgeving aan het Oosteinde 18 opent op zaterdag 3 september Bouman Ruitersport de deuren. In de winkel, die is gevestigd op het terrein van het gelijknamige autobedrijf, is alles te koop wat met het paardrijden te maken heeft. Eigenaresse Shirley Bouman gaf alvast een rondleiding.

Door Ria Scholten

De zaak is opvallend ruim waardoor alle artikelen heel goed tot hun recht komen. Bij binnenkomst valt het oog van de bezoeker meteen op de uitgebreide collectie kleding. Naast broeken van een tiental merken (waaronder Kingsland en Kentucky) en warme en waterdichte jacks heeft de winkel een ruime keuze in wedstrijdkleding. Twee paskamers zorgen voor voldoende privacy als de klant de nieuwe outfit wil passen. ,,Uiteraard kunnen ruiters hier ook terecht voor bijpassende truien, sokken en handschoenen'', vertelt Shirley. ,,Ruitermode is wel degelijk gevoelig voor trends. Zo zijn er bijvoorbeeld bodywarmers met bijpassende zadeldekjes, halsters en touwen. Er zijn zelfs fabrikanten die bijpassende hondendekjes leveren.''

De achterwand wordt vrijwel geheel in beslag genomen door de collectie hoofdstellen, singels en halsters. ,,Veiligheid is bij het paardrijden een belangrijke factor'', vertelt ze. ,,Een goed passende cap eventueel in combinatie met een bodyprotector kan ernstige blessures voorkomen.'' Bouman Ruitersport verkoopt laarzen voor heren, dames en kinderen. ,,In plaats van laarzen kunnen ook schoenen met chaps worden gedragen en ook die zijn hier verkrijgbaar'', aldus Shirley.

Tijdens onze rondgang komen we verder zadeldekjes in vele kleuren en een overzichtelijk uitgestalde collectie paardendekens tegen. In het midden van de zaak bieden verschillende stellingen plaats aan tal van accessoires zoals beenbeschermers, borstels en andere verzorgingsartikelen, maar ook onderhoudsmiddelen. ,,Het leuke is dat de mensen als ze hier komen bezig zijn met hun hobby. Ik vind het daarom belangrijk dat zij een bezoek aan de winkel als prettig ervaren en daarom bied ik hen graag de gelegenheid om aan de grote tafel te genieten van een kopje koffie of thee'', laat Shirley weten.

Ter ere van de opening heeft Bouman Ruitersport een aantal leuke aanbiedingen. Zo krijgen klanten bij aanschaf van een Uvex cap een luxe captas cadeau. Het ligt in de bedoeling om binnen enkele weken te starten met een webshop. Uiteraard heeft Shirley zelf de nodige affiniteit met de ruitersport. ,,Ik rijd paard vanaf mijn dertiende en geef lessen in dressuur en springen. Paardrijden is weliswaar een individuele sport, maar wordt wel in combinatie met een dier beoefend en dat is nu precies wat het zo leuk maakt.''

De winkel is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Op donderdag koopavond tot 20.00 uur. Zie voor meer informatie de website: www.bouman-ruitersport.nl. De zaak is telefonisch bereikbaar via 0184-419815.

advertentie
advertentie