Ron van den Berg toch tevreden over voorbereiding

31 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Met drie nederlagen op rij is er, logischerwijze, een vroegtijdig einde gekomen aan de bekeraspiraties van Sliedrecht. Na de nederlagen tegen JEKA (3-2) en Nemelaer (4-3) bleek ook hoofdklasser Nieuw Lekkerland te sterk: 1-2.

Door Wim van Mourik

Desalniettemin geen al te grote teleurstelling bij trainer-coach Ron v.d. Berg, die zich wel behoorlijk geïrriteerd had aan de arbitrage afgelopen dinsdagavond op sportpark De Lockhorst. ,,Dit was van een heel matig niveau, met de gang van zaken rond de twee gele kaarten van onze keeper Patrick Benthem als duidelijkste voorbeeld. Het begint allemaal met een zuivere overtreding tegen ons, er ontstaat wat irritatie, en vervolgens sta je met tien man."

De bekerwedstrijd tegen Nieuw Lekkerland betekende tevens de afsluiting van de voorbereiding van het nieuwe voetbalseizoen, waarin Sliedrecht debuteert als eerste klasser. Derhalve waren de bekerwedstrijden een mooie graadmeter voor het hogere niveau, dat Sliedrecht vanaf aanstaande zaterdag te wachten staat in de eerste klasse C, waar het debuteert met een uitwedstrijd bij Stedoco. ,,Eigenlijk weet ik nog niet zo veel van de teams in de eerste klasse C. De namen zijn natuurlijk bekend, maar wie er tot de favorieten gaat behoren is voor mij nog een open boek. Duidelijk is dat het in vergelijking met het vorig seizoen straks in de eerste klasse allemaal een tikkeltje sneller en steviger zal gaan en dat persoonlijke fouten genadeloos zullen worden afgestraft. Dat was de les, die wij hebben geleerd uit deze bekerwedstrijden, waarin wij bij JEKA en zeker ook bij Nemelaer minstens gelijkwaardig aan onze tegenstander waren. Je staat zowel in Bavel als in Haaren op een gegeven moment "gewoon'' met 0-2 voor, maar door persoonlijke fouten en verkeerd ingeschatte situaties krijg je toch nog het deksel op de neus."

Van den Berg heeft het volste vertrouwen in zijn selectie, waar met name de nieuwelingen de groep weer naar een hoger kwaliteitsniveau hebben gebracht. ,,Er is in de afgelopen maand uitstekend getraind, ook daar is het niveau hoger dan in het vorig seizoen. En met mannen als Stefan van Dam (Kozakken Boys) en Luciano van Harlingen (LRC) en Carlitos Rodriguez (TOGR) heb je drie prima aanwinsten aan de groep toe kunnen voegen, die volop ervaring meebrengen. Daarnaast vind ik dat we ook met linksback Marvin Langevoort, middenvelder Colin Reening en doelman Wilco Tuinder zeker sterker geworden zijn."

Voor zaterdag kent Sliedrecht nog wel enige personele problemen. ,,Helaas heeft Göksel Çakir weer problemen met de hamstring en is het even afwachten hoe ernstig de blessure van dinsdagavond van Dennis Wanrooij zal blijken te zijn. Verder komen Anthonie, Yalmard en Dani ook terug van blessures, dus zal de training van donderdagavond daar van doorslaggevende betekenis kunnen zijn. We krijgen te maken met een sterke tegenstander, die vol vertrouwen is na een goede voorbereiding, waarin onder andere van LRC werd gewonnen en de eerste bekerronde met vlag en wimpel werd overleefd. We kunnen dus vol aan de bak in Hoornaar."

advertentie
advertentie