Gerrit Venis nieuwe bestuursvoorzitter PRO Sliedrecht

4 september 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - PRO Sliedrecht heeft tijdens de jaarlijkse barbecue van bestuur en fractie Gerrit Venis als nieuwe voorzitter van het bestuur van de vereniging voorgesteld. Hij volgt Bert Baardman op, die vanwege gezondheidsredenen even een stapje terug doet. Voor het bestuur, zijn naast Venis, nog twee nieuwe leden benoemd.

De nieuwe voorzitter is geen onbekende in de Sliedrechts politieke wereld. Tussen 2002 en 2006 was hij al raadslid voor PRO Sliedrecht en ook voor die tijd deed hij al volop mee in Sliedrecht, ondermeer als wethouder namens de PvdA. Gerrit is sinds vorig jaar ook voorzitter van de Historische Vereniging. Hij werkt als griffier bij de deelgemeenten Hoogvliet en Hillegersberg.

De kersverse voorzitter is ambitieus. ,,We gaan ons richten op het werven van leden voor PRO Sliedrecht en op het vinden van kandidaten voor de PRO Sliedrecht fractie 2014. Onze partij wil dan - en het wordt tijd na bijna veertig jaar - heel graag een wethouder leveren. De huidige fractievoorzitter Hanny Visser is daarvoor onze kandidaat."

Venis is niet te spreken over de huidige politieke verhoudingen in de gemeenteraad die hij geen goede afspiegeling vindt van de Sliedrechtse samenleving. ,,PRO Sliedrecht is in de gemeenteraad de op één na grootste fractie. Ik heb niet de illusie dat we bij de volgende verkiezingen groter zullen worden dan de SGP/CU, maar het is te gek voor woorden dat die partijen samen met het CDA nu een meerderheid hebben in onze raad. Het is voor het eerst sinds de allereerste gemeenteraadverkiezingen, ergens diep in de vorige eeuw, dat kerkelijke partijen in Sliedrecht een meerderheid vormen. Ik wil dan ook heel graag gaan samenwerken met de andere niet confessionele partijen in ons dorp. De samenwerking met PvdA en VVD in Stichting De Overkant is wat mij betreft een heel goed vertrekpunt."

Venis kondigde verder aan dat in de komende winter PRO Sliedrecht een cursus wil organiseren om belangstellenden wegwijs te maken in de gemeentepolitiek.

advertentie
advertentie