Dames Sliedrecht starten met winst in derby

5 september 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het damesteam van Sliedrecht startte dit seizoen direct met een wedstrijd waarin het om iets meer ging dan alleen de drie punten. Bij partijen tussen de buren Sliedrecht en Hardinxveld wil het er nog weleens heet aan toe gaan. Maar de zon zorgde zaterdagmiddag voor zoveel warmte, dat beide teams hun handen vol hadden aan het spelen van hun eigen spel. Sliedrecht slaagde daarin beter en haalde na 90 loodzware minuten de volle buit binnen met een 2-0 overwinning.

Sliedrecht startte voorzichtig en gespannen, waardoor Hardinxveld het eerste kwartier een licht veldoverwicht kon opbouwen. Na een afgeslagen Hardinxveldse aanval werd de bal door Claudia Fortuin op het middenveld opgepikt. Met een prima pass wist zij de diepgaande Sharon Goedhart te bedienen, die alleen voor de keeper niet faalde: 1-0.

Op het middenveld had Sliedrecht moeite om het spel goed naar de aanval te verleggen. Hardinxveld bouwde haar aanval vaak op via combinaties over de as van het middenveld om schotkansen van afstand te creëren. Ilse Verwijs wist haar doel echter schoon te houden.

Aan de andere kant bezorgden de aanvalsters van Sliedrecht hun tegenstanders het nodige werk en waren er open kansen om de score te verhogen. Dat gebeurde uiteindelijk na een half uur toen een goede corner van Kim Goedhart werd verlengd richting Sera de Bruin. Zij controleerde de bal en plaatste het leer beheerst onder de lat: 2-0. Kort voor rust kroop Sliedrecht door het oog van de naald bij enkele hachelijke situaties voor het doel, maar wist het zonder tegengoal de rust te halen.

Na de rust wisselde Sliedrecht goed en verzorgd spel af met slordige en ondoordachte momenten. Sliedrecht had het zichzelf een stuk gemakkelijker gemaakt als het enkele open kansen beter had uitgespeeld. Op die manier bleef bij Hardinxveld het geloof levend dat minimaal een gelijkspel nog mogelijk was. Maar verdedigend zat het bij Sliedrecht goed dicht met Anne Roos de Rover en Claudia Fortuin als onvermoeibare schakels.

Een kwartier voor het einde raakten de gemoederen nog even verhit nadat een vermeende elleboogstoot van de Hardinxveldse keeper op Sharon Goedhart door haar werd beantwoord met ongewenst weerwoord.

Naarmate de tijd verstreek begon de benauwde warmte bij beide teams haar sporen duidelijk na te laten, wat het spel niet ten goede kwam. Claudia Fortuin legde zich daar echter niet bij neer, want die had tot het einde toe de kracht en energie om zich vanuit de linksbackpositie meerdere keren aanvallend in te schakelen en in scoringspositie te komen. Tot een doelpunt leidde dit echter niet meer en na het verlossende eindsignaal konden de Sliedrechtse dames hun beloning van drie punten voor een zware wedstrijd in ontvangst nemen.