Floris Verweij verrast titelverdediger

5 september 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de eerste ronde van de nieuwe competitie van Schaakvereniging Sliedrecht waren er al meteen leuke partijen te zien. Zo kwam clubkampioen Peter van den Bergh goed weg met remise tegen jeugdtalent Floris Verweij. In een partij die de hele avond duurde had Floris in gewonnen stelling nog maar een paar seconden over en moest in remise berusten. Derde teamspeler Gerard Kolenbrander verraste ook door zesvoudig kampioen Jerry van Rekom op remise te houden.

Door de traditionele loting in de eerste ronde kwamen er partijen uit de hoge hoed die normaal gesproken niet zo snel zullen voorkomen. Zo kreeg jeugdspeler Jorik Klein in zijn eerste partij bij de senioren meteen zijn trainer Theo Dekker tegenover zich. Ondanks goed spel was de nummer 4 van Nederland bij de E'tjes, letterlijk en figuurlijk, nog een maatje te klein voor KNSB-speler Theo.

De gebroeders Mensing, ook voor het eerst in de seniorencompetitie, troffen het beter. Andrew moest het opnemen tegen Hans Dubbeldam en behaalde een keurige remise in een toch nog ingewikkelde partij. Adrian lootte Leo Koppelaar en kwam in het middenspel een stuk voor. De partij werd afgebroken in een betere stelling voor Adrian.

Nieuwkomer Cees Moes had in Hans Snel een mooie tegenstander om op de vereniging te starten. Hans wond er echter geen doekjes om en schoof Cees geroutineerd van het bord. Peter Vis testte met succes een nieuwe openingsvariant uit tegen Peter Dekker en laatkomer Andre van Dieën wist in het eindspel wedstrijdleider Mark van Hulst te verslaan.

De topper tussen Wim Hokken en Wim Pool eindigde na een laveerpartij uiteindelijk in remise. De eerste koploper van het seizoen was Marinus van Houwelingen, die herboren aan het nieuwe seizoen lijkt te zijn begonnen. Afgetraind wist hij Leen Dubbeldam na een boeiende partij te verslaan.

Een opvallende partij  was die tussen Kees van der Does en Henri Hartog. De laatste dacht met een vliegende keep wel in de aanval te kunnen gaan. Dat moest hij duur bekopen tegen de 51-jarige Van der Does.

De volgende competitieronde is 15 september a.s.

Uitslagen jeugdgroep 1:

Robin Urbanus - Joran van Eijl 0,5-0,5

Roland Kop - Jorik Klein 0-1

Rick Stuij - Jurgen de Haan afg.

Jochem Nederlof - Christiaan Verheij 0,5-0,5

Uitslagen jeugdgroep 2:

Kjell Mijnster - Marco Kwakernaat 0-1

Timo Stuij - Matthias vd Dool 0-1

Luana Mensing - Eliannen Bos 0-1

Koos vd Berg - Joost Driessen 1-0

Frank de Bruin - Joëlle Bos 1-0

Jamila Naseri - Rowan vd Vlist 1-0

advertentie
advertentie