Raad stemt in met verhuizing manege Alblas

5 september 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Sliedrechtse gemeenteraad is gisteravond akkoord gegaan met het voorstel manege Alblas te verplaatsen naar een locatie ten noorden van de Betuwelijn. De grond van de huidige locatie wordt door de gemeente aangekocht voor 1,2 miljoen euro en kan gebruikt worden voor de broodnodige uitbreiding van Baanhoek-West.

Alleen VVD en PRO Sliedrecht stemden tegen het voorstel van portefeuillehouder Johan Lavooi. PRO Sliedrecht vanwege hun weerstand tegen bebouwing over het spoor. ,,De manege zal uitbreiden van 0,3 naar 3,4 hectare en op die grond worden twee huizen gebouwd. Daar kunnen wij niet mee instemmen”, aldus Timo Pauw.

VVD uitte vooral bezwaren tegen het aankoopbedrag van 1,2 miljoen. ,,Het perceel is aangekocht voor 14 euro per vierkante meter, terwijl de marktwaarde veel lager ligt. Dit kun je dus zien als oneigenlijke staatssteun. De taxatie die heeft plaatsgevonden, is uitgevoerd door dezelfde makelaar die de onderhandelingen namens de gemeente uitvoerde, en pas nadat de deal gesloten was. Deze amateuristische procedure is zo lek als een mandje. En deze zaak kunnen we in ieder geval niét de burgemeester verwijten”, hield Len van Rekom zijn betoog.

Het mocht niet baten. De meerderheid van de gemeenteraad ging akkoord.

advertentie
advertentie