Gretig Sliedrecht overklast SVS'65

12 september 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Na een krampachtige competitiezege vorige week, heeft het vrijuit spelende damesteam van Sliedrecht hun tweede wedstrijd volledig naar hun hand gezet. Het werd maar liefst 0-11 in Spijk. Sharon Goedhart mocht zich met vier treffers de afmaker van de middag noemen en Melissa van de Voren was een van de uitblinkers.

Direct vanaf de aftrap werd SVS'65 overrompeld met een snel uitgevoerde aanval die prompt werd bekroond met de 0-1. Ondanks het opgebouwde veldoverwicht viel de 0-2 pas na 20 minuten toen Paula van de Berg met een vlammend schot de keeper kansloos liet. SVS prikte af en toe wel door de laatste linie, maar bleek eenmaal voor de keeper niet bij machte om het doel te vinden. Sliedrecht combineerde er vrolijk op los en kon voor rust uitlopen naar een 0-4 voorsprong.

Ook na rust waren de Sliedrechtse dames "heer en meester". De bal werd goed in de ploeg gehouden en met soms ver doorgevoerd combinatiespel werd Spijk stuk gespeeld. Deze jonge ploeg in opbouw verdient overigens een compliment voor de correcte manier waarop het bleef voetballen. De beloning voor het goede spel aan Sliedrechtse zijde bleef niet uit, want met zeven goals na de thee stond de teller na 90 minuten op 0-11. Bijzonder moment in het scoreverloop was de 'Fortuinlijke' 0-7, een combinatie van Claudia en Dyonne Fortuin, strak afgemaakt door Dyonne. Ook het elfde doelpunt was een fraaie: doelvrouw Ilse Verwijs meldde zich voor een korte corner, kapte haar tegenstander uit en mikte met een bekeken schot de bal achter haar Spijkse collega.

Volgende week ontvangt Sliedrecht de dames van Drechtstreek, die tot nu toe vooral in de publiciteit weten te scoren. De ploeg verloor enkele weken geleden met 37-0 en kreeg daarna eenmaal trainen van Hans Kraaij jr..