Cursus over kunst in islam 'Oriëntatie op de Oriënt'

12 september 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Cor van Vliet verzorgt vanaf 3 oktober een cursus van acht lessen over de kunst van de islam in cursuslokaal de Stoeprand.

,,Het onderwerp is beladen en daarom zo intrigerend", licht Van Vliet toe. ,,De islam heeft een slechte naam. Velen van ons voelen zich door de islam overvallen. Hoe kan het ook anders als de tv en de krant niet anders dan negatieve berichten naar buitten brengen. De islam lijkt, het is niet anders, een synoniem voor terrorisme. In ons achterhoofd weten we dat de dagelijkse berichtgeving geen afspiegeling is van de werkelijke islam."

De cursus gaat terug naar de wortels van de islam en verkent stap voor stap de denkwereld van islamieten. ,,De veelbewogen geschiedenis van de islam is gelardeerd met prachtige kunst. Wat te denken van de Taj Mahal in India, de prachtige Turkse moskeeën en niet te vergeten het oudste islamitische monument, de Rotskoepel in Jeruzalem. Al deze gebouwen weerspiegelen het geloof in de eeuwigheid van God. Kunst zonder begin en zonder eind. Je zou bijna zeggen "ongelooflijk"."

De kosten voor de acht lessen bedragen 100 euro. Inschrijven kan per e-mail via dia.art@upcmail.nl. Nadere info: 078-6184786.

advertentie
advertentie