Jimi Hendrix komt tot leven in The AfterShock

13 september 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Komend weekend is het precies 41 jaar geleden, dat Jimi Hendrix stierf. Op 18 september 1970 overleed deze Amerikaanse gitaarvirtuoos op 27-jarige leeftijd in Londen. Zijn manier van gitaarspelen maar ook door hem gebruikte nieuwe opnametechnieken hadden een revolutie in de muziekwereld tot gevolg. Één van de grootste fans van Jimi in Nederland, Ben van Eck uit Den Haag, komt daarom vrijdag naar de Merwestudio om meer over zijn gitaarheld vertellen en hij brengt uit zijn enorme collectie een uur lang bekende en minder bekende nummers van Jimi mee.

Ben werd op 13-jarige leeftijd gepakt door de muziek van Jimi Hendrix en verzamelt inmiddels al zo'n 38 jaar zijn muziek. Hij heeft ongeveer alles wat er ooit uitgegeven is in zijn bezit. Maar, Ben (door intimi ook wel Bendrix genoemd) is op zoek naar het enige concert dat The Jimi Hendrix Experience ooit in Holland heeft gegeven op 10 november 1967 tijdens de Hippy Happy Beurs voor Tieners en Twens. Er schijnt namelijk een (amateur)opname van te zijn waar Ben al jaren naar speurt.

The AfterShock is elke veertien dagen van 20.00 tot 21.00 uur te beluisteren op MerweRadio en is tevens het geluid is achter de kabelkrant van MerweTV. Via www.merweradio.nl/webcam kan er in de studio meegekeken worden. De presentatie wordt verzorgd door Ed Jonkers en José Kraayeveld. De techniek is in de handen van Robbert-Jan de Smit en Arie van Willigen.

advertentie
advertentie