Sliedrecht slaat na rust in overtal situatie toe: 1-3.

18 september 2011 om 00:00 Nieuws

ALBLASSERDAM - Na vijf wedstrijden zonder zege heeft Sliedrecht eindelijk weer eens het zoet der overwinning mogen smaken. In een turbulente derby tegen Alblasserdam sloeg de selectie van Ron van den Berg na rust toe vanuit een overtalsituatie, waarbij de gastheren het laatste kwartier met negen man moesten volmaken.

Na 45 minuten zag het er overigens geenszins naar uit dat Sliedrecht potten kon breken op sportpark Souburgh. Het mocht van geluk spreken dat een beter spelend Alblasserdam de marge niet hoger op liet lopen dan 1-0: Ethan Scheimann kon in de twaalfde minuut geheel vrijstaand ongehinderd inschieten.

Sliedrecht schakelde na rust een tandje bij en met name de invalbeurt van Roy Leeuwestein was van doorslaggevende betekenis in het tweede bedrijf. Breekpunt in de wedstrijd was de 27e minuut toen een handsbal van Alblasserdam verdediger Kevin Eerhart een strafschop opleverde voor Sliedrecht. De stoppen sloegen door bij Alblasserdam vanwege de beslissing van arbiter Robert Jan de Mik en toen de kruitdampen uiteindelijk waren opgetrokken stonden twee spelers van Alblasserdam inmiddels onder de douche. Roy Leeuwestein verzilverde de penalty (1-1) en het daaropvolgende power-play van Sliedrecht werd beloond middels treffers in de slotfase van Jordi de Jong (1-2) en Anthonie Malawauw (1-3).

Ron van den Berg was opgelucht en blij tegelijk: ,,Na een hele zwakke eerste helft, waarbij wij steeds een stapje te laat kwamen, hebben wij het in de tweede helft goed opgepakt. Roy Leeuwestein, die deze week slechts één keer kon trainen vanwege zijn werk, en maar ternauwernood op tijd kon zijn bij de aanvang van de wedstrijd, speelde daarin een beslissende rol. Voorin werd de bal beter vastgehouden en zag het er allemaal een stuk beter en verzorgder uit. Dit geeft weer extra zelfvertrouwen voor de komende wedstrijd tegen Rijsoord thuis."