Mantelzorgers in het zonnetje tijdens Dag van de Mantelzorg

19 september 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Op donderdag 10 november vindt de 14e Dag van de Mantelzorg plaats. Elk jaar worden op en rondom deze dag diverse regionale activiteiten voor mantelzorgers georganiseerd om mensen die voor een ander zorgen eens in het zonnetje te zetten. Mantelzorgers uit Sliedrecht worden op die dag getrakteerd op een gezellig etentje in de Reling.

Aanmelden is noodzakelijk en dat kan via www.meedrechtsteden.nl of via Anne Nagtegaal: 0900 2020672 (lokaal tarief) vóór 1 november.

Mantelzorgers zorgen langdurig en intensief voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Mantelzorgers zijn geen beroepsmatige zorgverleners, maar geven zorg omdat zij een persoonlijke band hebben met degene voor wie ze zorgen. In Nederland zorgen 2,6 miljoen mensen meer dan acht uur per week of langer dan drie maanden voor een ander. Dit jaar schenkt de Dag van de Mantelzorg extra aandacht aan de jonge mantelzorger. Eén op de vier jongeren groeit immers op met zorg, zo blijkt uit recent onderzoek. Voor de omgeving van de jongere is dit echter niet altijd zichtbaar.

advertentie
advertentie