PvdD voert actie voor Dierendag voor álle dieren.

26 september 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De regionale afdeling van de Partij voor de Dieren houdt op dinsdag 4 oktober in het centrum van Sliedrecht een flyer-actie voor een Dierendag voor álle dieren. ,,Dus niet alleen voor huisdieren, maar ook voor de honderden miljoenen vergeten dieren in de vee-industrie, de bont- en proefdierindustrie en in dierenasiels", aldus Marjolein Heesters, coördinator werkgroep Alblasserwaard & Drechtsteden.. ,,We willen het publiek oproepen juist op Dierendag geen dieren te eten."

,,Dieren worden nog te vaak beschouwd als gevoelloze wezens die enkel dienen voor het plezier van de mens. Het besef dat dieren pijn, angst en stress kunnen ervaren, is inmiddels wetenschappelijk vastgesteld", vervolgt Marjolein Heesters. ,,Voor huisdieren is iedereen het erover eens dat we er goed mee om moeten gaan, maar voor de dieren in de vee-industrie gelden totaal andere normen. Goede omstandigheden zijn daar helaas niet vanzelfsprekend. Wij willen graag dierendag voor álle dieren vieren, dus zonder dieren op het bord."

De gemeentes in Zuid-Holland zijn door de PvdD reeds eerder per brief benaderd om op Dierendag in de bedrijfsrestaurants uitsluitend vegetarische en biologische producten te serveren. Heesters: ,,Een gelegenheid bij uitstek voor de gemeentes om te laten zien welke rol dierenwelzijn in het gemeentebeleid speelt. Een aantal gemeentes heeft inmiddels positief op de oproep gereageerd. De gemeente die een ware diervriendelijke dierendag viert, wordt door de partij in het zonnetje gezet. Van de gemeente Sliedrecht hebben we helaas tot nu toe geen reactie mogen ontvangen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie