Burgemeester en leerlingen onthullen 'De Golf'

28 september 2011 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - Met veel ballonnen, en ook veel toeschouwers, werd vrijdag 30 september het nieuwe kunstwerk voor Wijngaarden 'De Golf' onthuld. De officiële handeling werd verricht door burgemeester Van der Borg samen met leerlingen van basisschool 'De Zaaier'. Het kunstwerk heeft een plek gekregen op het terrein van het nieuwe gascompressorstation.

De onthulling van het kunstwerk wordt gezien als markering van de ingebruikname van het gascompressorstation en als start van de aanplant van het landschapspark dat rondom het station wordt aangelegd. Het kunstwerk heeft een belangrijke plek in dit park. Het is gemaakt in opdracht van de gemeente Graafstroom door de kunstenares Mieke de Waal. ,,'De Golf' brengt de liefde tot uitdrukking die omwonenden voelen voor het bijzondere landschap van de Alblasserwaard. Het verwijst naar het vele water in het gebied, maar ook zijn er bekende landschapselementen in te herkennen, zoals de kikker, kleine zwaan, molens en weidse luchten."

Dirk van der Borg, burgemeester van Graafstroom, gaf namens de raad opdracht voor het kunstwerk: ,,De realisatie van het station was een intensief bestuurlijk, maar ook maatschappelijk ingrijpend traject. De impact van het station was groot. Diverse belangen speelden een rol. Het belang van natuur en landschap, van de omwonenden en van Gasunie. Dit bestuurlijke en maatschappelijke proces wordt zichtbaar en tastbaar gemaakt in het kunstwerk van Mieke de Waal. Hierin ontvouwt zich als het ware het verhaal van de bouw van een gascompressorstation in de Graafstroomse polders.''

advertentie
advertentie