Genealogische contactdag van De Stamboom

Nieuws

SLIEDRECHT - Genealogische Vereniging De Stamboom verzorgt een Genealogische Contactdag in De Reling op zaterdag 15 oktober van 10.00 tot 16.00 uur. Deze dag is bedoeld om te informeren over het onderzoek naar voorouders, de bronnen en hulpmiddelen die hierbij gebruikt kunnen worden en om gegevens met elkaar uit te wisselen. Op deze dag zullen diverse genealogische en historische verenigingen laten zien wat zij zoal kunnen bieden bij het onderzoek naar het voorgeslacht.

In de Grote Zaal presenteren zich de Nederlandse Genealogische Vereniging afdeling Rotterdam, HCC Genealogie, Historische Vereniging West Alblasserwaard, Historische Vereniging Hardinxveld-Giessendam, Historische Kring Nieuwpoort, Sliedrechts Museum en vanzelfsprekend De Stamboom. Daarnaast zal de Stamboom nog een boekentafel inrichten met leuke aanbiedingen van nieuwe en tweedehands boeken.

Er worden tijdens deze dag ook twee lezingen gehouden. De eerste is om 10.30 uur en wordt verzorgd door de heer W. Zondag uit Baarn over "Tweehonderd jaar Burgerlijke Stand 1811-2011''. Om 12.00 uur is er gelegenheid om te lunchen. Om 13.30 uur houdt de heer C.M. van Rooij uit Amersfoort een lezing over het genealogische programma Aldfaer. Hij zal laten zien wat er allemaal mogelijk is met dit programma, dat gratis te downloaden is van internet.

De Genealogische Contactdag is gratis toegankelijk, mede dankzij een gift van de Rabobank Merwestroom. Consumpties zijn tegen geringe vergoeding te verkrijgen. Adres: Industrieweg 13, 3361 HJ, Sliedrecht. Voor actuele informatie betreffende de contactdag, zie www.destamboomsliedrecht.nl

advertentie