'Begin volgende week duidelijkheid over Boevée'

30 september 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Burgemeester Martin Boevée en de oppositiepartijen VVD en PRO Sliedrecht verwachten dat begin volgende week meer duidelijk wordt over de positie van eerstgenoemde. Momenteel vinden gesprekken tussen alle betrokkenen (politieke partijen, burgemeester en wethouders, red.) plaats. Volgens Boevée verlopen deze in goede harmonie. ,,Maar over de inhoud kan ik nog niets zeggen. Of ik met de collegeleden gesproken heb? Dat laat ik even in het midden."

Boevée voegt toe dat de duidelijkheid waarschijnlijk verschaft wordt via een persverklaring of in een persconferentie. De burgemeester kan en wil nog niet zeggen of hij vervolgens - in het openbaar - zijn verhaal doet.

Hanny Visser-Schlieker (PRO Sliedrecht) wacht de officiële berichtgeving af, voordat zij in de openbaarheid treedt. Ze laat wel weten dat ze sowieso een openbaar raadsdebat eist, waarin ze over de 'kwestie Boevée' wil spreken. ,,Ik verwacht dat deze vergadering dinsdag 18 oktober kan plaatsvinden", aldus Visser.

De coalitiepartijen SGP-ChristenUnie en CDA willen op dit moment niet reageren. De fractie van de PvdA was niet bereikbaar voor commentaar, maar liet al eerder en vaker weten 'niet via de media te willen communiceren'.

advertentie
advertentie