Elektro-indie Rock met Dearworld & Staatseinde

Nieuws

SLIEDRECHT - In samenwerking met The Are van MerweRadio presenteert Elektra op zaterdag 8 oktober een muziekavond met de Indië-elektro bands Dearworld en Staatseinde.

Dearworld is een getalenteerde band die in heel korte tijd de Nederlandse muziekscene heeft weten te veroveren. Hoogtepunten van Dearworld in de afgelopen maanden zijn de festivals Paaspop en Solar en als klap op de vuurpijl hebben ze twee weken geleden een afgeladen Paradiso in vuur en vlam weten te zetten. Ook hebben ze al een keer een live-sessie bij Gerard Ekdom (3FM) weggeven en het voorprogramma van Viva La Fete verzorgd.

Staatseinde is muziek van een compleet andere categorie. Ze omschrijven zichzelf als "buitenaards'' en onderstrepen dat met hun single Ruimtevaart. Halverwege 2010 verscheen het nummer 'Ruimtevaart vooruit' op de compilatie LP 'Kamp Holland' van label Enfant Terrible en werd door vele recensenten als de absolute hit van de compilatie beschouwd. Het werd gedraaid door VPRO, BBC Radio en op enkele Amerikaanse college radio's. Het tijdschrift Gonzo Circus selecteerde het nummer voor hun Mind The Gap-cd. Half oktober werd de debuutsingel uitgebracht met daarop prettig gestoorde DaDa-pop. Deze 7" EP bestaat uit twee cabaret-achtige nummers op de A-kant en een aanstekelijke remix van 'Ruimtevaart Vooruit' door Rude66

De entree voor deze avond is 5 euro. De zaal aan de Stationsweg 4 gaat open om 20.00 uur. Zie ook www.elektra-sliedrecht.nl.

advertentie
advertentie