Programma intocht en Sinterklaasshows

3 november 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sinterklaas en zijn Pieten komen zaterdag 12 november aan in de haven van Sliedrecht. Het belangrijkste nieuws is dat Sinterklaas dit jaar een half uur eerder aankomt; dus niet om 10.00 uur zoals gebruikelijk, maar al om 9.30 uur. Heel belangrijk, want die intocht, dat wordt weer een heel festijn. Het laatste stukje van de bootreis vanuit Madrid vindt plaats over de Beneden Merwede langs de Adriaan Volkersingel. Om Sinterklaas én de kinderen de ruimte te geven, worden de omwonenden verzocht de wandelroute over de kade en de Havenstraat die ochtend autovrij te houden. Nieuw is dat Sinterklaas en zijn gevolg na het feestje bij het Raadhuis nog een uitgebreide wandeling gaan maken over de Kerkbuurt.

Programma 's ochtends

09.00 uur: Aanvang programma op de kade

09.30 uur: Aankomst stoomboot, ontvangst door burgemeester

09.45 uur: Aanvang van de wandeling naar het Raadhuis

10.45 uur: Aankomst Raadhuis, liedjes en gesprek met burgemeester

11.00 uur: Sinterklaas en de Pieten vertrekken richting Kerkbuurt

Programma 's middags

13.15 uur: Eerste Sinterklaasshow in het Griendencollege

14.45 uur: Tweede Sinterklaasshow in het Griendencollege

16.15 uur: Laatste Sinterklaasshow in het Griendencollege

Toegangskaarten

's Middags zijn er weer de gezellige en gratis toegankelijke Sinterklaasshows in het Griendencollege aan de Kamerlingh Onneslaan. Deze zijn alleen toegankelijk met gratis toegangskaarten die zijn op te halen bij La Bonnière, Burg. Winklerplein 39, Fa. de Vries, Kerkbuurt 25 en Intratuin aan de Prisma 200. Om te zorgen dat zo veel mogelijk kinderen de Sinterklaasshows kunnen bijwonen, mag er per kind maximaal één volwassene als begeleiding mee naar binnen.

Kijk voor meer informatie op www.stichtingevenementensliedrecht.nl of (speciaal voor de kinderen) op www.sinterklaassliedrecht.nl.

advertentie
advertentie