Herfst: hoeden en petten weer

4 november 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De dagen worden kouder, de wind waait harder en de blaadjes krijgen de meest schitterende kleuren alvorens ze van de boom vallen. Het is herfst. Tijd voor handschoenen, sjaals, mutsen, hoeden en petten. Sliedrechters die er wat dat betreft nog niet warmpjes genoeg bij zitten kunnen op woensdag terecht bij de marktkraam: Koen van Gulik hoeden en petten. Deze sympathieke marktkoopman staat sinds 2006 in Sliedrecht, maar ook in Nieuwegein, Krimpen aan de IJssel en Capelle aan de IJssel met zijn authentieke hoedenkraam.

Het begon allemaal zo'n zes jaar geleden. De jonge Koen van Gulik werkte toen nog op kantoor en raakte geïnteresseerd in de hoedenhandel waar zijn moeder, Liesbeth van Gulik, achttien jaar geleden mee begonnen was op de markt in Den Bosch. Op een gegeven moment trok hij de stoute schoenen aan en besloot op 25 jarige leeftijd de sprong naar zelfstandig ondernemer te wagen.

,,Het is hard werken", vertelt Koen, ,,want naast de lange dagen op de markt doe ik mijn eigen inkoop onder andere in Duitland, België en Frankrijk, de financiële administratie én de voorraadbeheer van mijn eigen magazijn. Maar ik krijg er veel plezier voor terug, die ik met name haal uit de omgang met steeds weer nieuwe mensen. Dat in combinatie met de gezellige sfeer van de markt."

Koen bleek gevoel te hebben voor het juiste assortiment en het adviseren van klanten. Inmiddels heeft hij een van de meest, zo niet dé meest uitgebreide collectie hoeden en petten in de regio. Niet alleen een grote diversiteit aan soorten, maar ook aan maten. Van Gulik hoeden en petten staat garant voor klantvriendelijkheid, een goed advies en een uitgebreide kwaliteitscollectie voor dames en heren. ,,Om u een idee te geven van de wintercollectie van dit jaar: deze bestaat uit imitatie bonthoeden, alpino petten, Franse baretten, Stetson hoeden, trendy petten, ondermeer van het merk Kangol, ballonpetten, gelegenheidshoeden, mutsen, regenhoeden, wax hoeden, ski -en snowboardmutsen, oorwarmers, schipperspetten, baseball caps, bandana's, diverse sjaals, handschoenen en wanten.

Neemt voor meer informatie een kijkje op de website www.hoeden-petten.nl of kom op woensdag langs op de Sliedrechtse markt.

advertentie
advertentie