Sliedrecht sprokkelt opnieuw een punt

7 november 2011 om 00:00 Nieuws

SLEIDRECHT - Voor de tweede opeenvolgende maal deelde Sliedrecht middels een gelijkspel de punten. Ditmaal was het VVGZ dat instemde met de remise. Het was de derde puntendeling in het lopende seizoen.

Net als tegen Oranje Wit vorige week kon trainer-coach Ron van den Berg vrede hebben met het resultaat. ,,Het was duidelijk dat wij in de eerste helft tekort kwamen tegen deze sterke tegenstander, die ons op vele fronten wist af te troeven. Gelukkig pakten wij in de tweede helft de zaken veel energieker op en kon VVGZ de wedstrijd niet verder domineren. Ik blijf erbij, dat wij het heel goed gedaan hebben als wij de winterstop ingaan met 20 punten, we koesteren ieder punt dat gewonnen kan worden."

Met name in de eerste helft kwam Sliedrecht er op eigen veld nauwelijks aan te pas tegen het goed verzorgde positie- en combinatiespel van de Zwijndrechters, die dan ook verdiend de leiding namen middels een treffer van clubtopscorer Michael Dell'Avo. Het was aan een dubbele fabuleuze redding van doelman Patrick Bentem te danken dat de schade beperkt bleef tot 0-1.

Na rust met de bijna gebruikelijke invalbeurt van Roy Leeuwestein bleek Sliedrecht veel balvaster en kwam het doel van doelman Gerard v.d. Borst veel nadrukkelijker onder druk te staan. De eerder genoemde doelman speelde een hoofdrol door een penalty van Roy Leeuwestein te stoppen, maar bleek niet veel later kansloos op een klassiek "puntertje'' van uitblinker Stefan van Dam (1-1).

VVGZ moest de resterende tijd uitspelen met tien man maar kwam niet echt onder grote druk te staan omdat ook Sliedrecht verder geen overdreven risico's meer durfde te nemen.

Door de nederlaag van Roda Boys en de gelijke spelen van De Zwerver en Stedoco schoof de kopgroep verder in elkaar en blijft de competitie bijzonder spannend.